Legenda continuă- Karácsonyi Péter comemorat prin muzică

• publicat la: 25 martie 2012
Legenda continuă-  Karácsonyi Péter comemorat prin muzică

La ora 15,00, platoul din faţa Centrului de Cultură Carei  s-a umplut de cei care au ţinut să-şi sacrifice după-amiaza zilei de duminică pentru a-l comemora pe profesorul de muzică   Karácsonyi Péter care, dacă ar fi trăit, ar fi împlinit astăzi 72 de ani.

Evenimentul a fost deschis de Bogdan Georgescu, directorul Direcţiei de Cultură Carei dar şi fost component al trupei Castelanii, înfiinţată de Karácsonyi Péter.

Domnul  Karácsonyi şi-a dedicat viaţa pregătirii a sute de copii,pentru ca aceştia să înveţe muzică, să-şi petreacă vacanţe la munte, la mare sau în străinătate” a fost fraza cu care şi-a început scurta cuvântare Bogdan Georgescu. În cuvinte simple, care merg la suflet, a reuşit să evoce pasiunea unui profesionist desăvârşit.

Szucs Jozsef, fost coleg de Castelanii a lui Bogdan Georgescu,a completat frumos descrierea personalităţii muzicianului afirmând că: „N-a fost doar un extraordinar profesor de muzică, ci şi un pedagog desăvârşit, educându-ne şi comportamentul în societate. Am învăţat respectul reciproc şi îl dăm mai departe.”

Castelanii a reprezentat nu numai o formaţie ci şi o stare de spirit pentru adolescenţii de atunci. Şi pentru că „legenda continuă”, cum remarca  Bogdan Georgescu, adolescenţii de azi găsesc în Castelanii o alternativă la oferta lumii moderne, mai superficiale. Au şi demonstrat acest lucru printr-un scurt recital, comemorându-l pe fondator aşa cum acesta şi-ar fi dorit: prin muzică şi pentru muzică.

Modest şi vizibil emoţionat,  Karácsonyi Károl, fratele muzicianului, a asistat în public la desfăşurarea acestor manifestări.

redactia

Lasati un comentariu