Bucureştiul este pentru câteva zile capitala politică a Europei

• publicat la: 16 octombrie 2012
Bucureştiul este pentru câteva zile capitala politică a Europei

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a vorbit marţi despre evenimentele politice care au loc la Bucureşti.

„Mă gândeam cu multă bucurie şi fără nicio urmă de ironie că în aceste zile avem motive de bucurie – elita politică europeană, marile familii europene vin la Bucureşti şi îndrăznesc să cred că pentru câteva zile Bucureştiul este pentru câteva zile capitala politică a Europei. Colegii noştri liberali au fost ieri, sunt astăzi şi vor fi şi mâine oaspeţii noştri alegând Bucureştiul drept loc al reuniunii outside Bruxelles. Congresul PPE, care va avea loc în următoarele două zile, este un eveniment important şi aş vrea să spun că dincolo de toate divergenţele şi diferenţele salut această reuniune importantă şi prezenţa unor politicieni de prima linie la Bucureşti, este un lucru foarte bun”, a declarat Antonescu, într-o conferinţă de presă, susţinută după dezbaterea privind situaţia politică a României din cadrul reuniunii grupului ALDE din PE care se desfăşoară la Bucureşti.

El a punctat că liderul socialiştilor europeni, Serghei Stanişev, va fi prezent, miercuri, la mitingul USL privind lansarea candidaţilor la parlamentare.

Antonescu a arătat că se bucură de prezenţa liberalilor europeni la Bucureşti, subliniind că aceştia au fost alături de „mersul democratic al României”.

Preşedintele PNL a mai precizat că în aceste zile va avea întrevederi cu reprezentanţi ai PPE şi că şi-ar dori ca „spiritul bruxellez” să fie permanent prezent în ţara noastră..cotidianul.ro

Lasati un comentariu