Jucăriile la control.Amenzi de peste 40 mii lei

• publicat la: 3 iunie 2013
Jucăriile la control.Amenzi de peste 40 mii lei

In perioada  23.05-31.05.2013 pe raza judetului Satu Mare  s-a desfăşurat o actiune de verificare a  respectării prevederilor legale privind siguranta jucăriilor comercializate.

La cei  12 operatori economici  verificaţi s-au constatat o serie de deficienţe.

Astfel,la un operator economic din  Oradea punct de lucru Tăşnad,la un operator economic din Predeal punct de lucru Satu Mare precum şi la 7 operatori economici din Satu Mare, jucăriile   nu aveau traduse in limba română avertismentele şi instructiunile de pe ambalaj privind vârsta utilizatorilor şi faptul că acestea conţin piese mici care pot fi inghitite.

    Un număr de 3 operatori economici din Satu Mare  care comercializau jucării (păpuşi,avioane, excavatoare)  fie nu era traduse toate informatiile referitoare la utilizare, acestea fiind doar in limba maghiară,fie nu aveau mentionate  avertismentele referitoare la utilizarea bateriilor.

La 2 operatori economici din  municipiul Satu Mare nu erau afişate preţurile .

In urma actiunilor de verificare , au fost controlate jucării in valoare de  7190 lei  din care   oprite temporar de la comercializare jucării in valoare de 2750 lei,aplicându-se   2 sanctiuni contraventionale cu avertisment si 10  cu amendă  in valoare de 41.000 lei.           

 

Lasati un comentariu