Crema de plajă nu ne fereşte de cancer. Iată ce ajută cu adevărat!

• publicat la: 14 iunie 2014
Crema de plajă nu ne fereşte de cancer. Iată ce ajută cu adevărat!

Nici măcar cremele cu factor ridicat de protectie solară nu opresc razele ultraviolete să pătrundă in piele, alterând apărarea naturală a organismului faţă de cancerul de piele, este concluzia surprinzătoare a unui studiu recent.

Produsele cu filtru solar nu oferă protectie contra celei mai de temut forme de cancer  de piele, informeaza The Telegraph.

Astfel, cremele cu factor de protectie solară (SPF) 50 nu previn melanomul malign, iar oamenii ar trebui să isi acopere pielea  cu haine sau să  stea la umbră  pentru a fi complet protejati, este concluzia oamenilor de stiinta englezi de la Universitatea din Manchester si de la Institutul de Cercetare a Cancerului.

Specialistii spun ca razele ultraviolete pot patrunde prin astfel de produse, lezand gena p53, care, in mod normal, protejeaza pielea de actiunea soarelui asupra ADN-ului. Fara protectia oferita de p53, cancerul de piele se poate instala.

„Se stie ca razele ultraviolete sunt asociate cu melanomul malign, cea mai gravă formă de cancer de piele, fără a se stii insa cu exactitate procesul. Razele ultraviolete tintesc genele care ne protejeaza de efectele lor. Studiul nostru arata ca produsele cu filtru solar nu ofera protectie completa fata de efectele nocive ale razelor ultraviolete. Iata de ce este important ca pe langa aceste creme sa ne protejam cu palarii si haine si sa stam la umbra cand soarele este foarte puternic”, afirma prof. Richard Marais, coordonatorul studiului.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu