Manuel Chivari: „Cânt mai mult din plăcere, ca să fac oamenii fericiţi…”

• publicat la: 31 martie 2016
Manuel Chivari: „Cânt mai mult din plăcere, ca să fac oamenii fericiţi…”

Vocea fină, talentul  şi interpretarea naturală a impresionat juriul şi publicul concursului ,,Românii au talent’’ şi a determinat-o pe Andra să apese ,,butonul de aur’’, care l-a trimis pe careianul Manuel Chivari direct în semifinală.

Ediţia de vineri, 25 martie a concursului de talente l-a dezvăluit pe talentatul tânăr careian întregii ţări, iar nouă careienilor ni s-a revelat din nou  faptul că oraşul nostru are o generaţie de viitor.

Manuel Chivari este  elev al Liceului Teoretic Carei  în clasa a XII-a.

Buletin de Carei a obţinut  în exclusivitate un interviu cu Manuel, tânărul  pasionat de muzică, care se remarcă prin modestie şi francheţe. A început pregătirile cu prof.  Mariana Vulcan iar  apoi  cu  Szucs Joszef de la Casa de Cultură.  Munca individuală nu este deloc neglijată de Manuel care stie deja ce îşi doreste în viaţă.

Cum ai ajuns la Românii au talent?

La început aveam o trupă şi  cântam aşa…ca hobby, mai aveam câte un concert prin Carei …şi  mi s-a spus că cineva merge împreună cu Adi Paşca cu dansurile la Românii au talent. Cum mă stiau cum  cânt mi-au recomandat să merg şi eu. Am mers întâi la Oradea, unde am avut pre-preselecţiile, o preselecţie înainte de cea adevărată, care s-a văzut la televizor, unde  m-au ascultat cu o piesă ,,Apologise’’, de la One Republic. M-au întrebat dacă mai ştiu altceva şi am  încercat  ,,Sunday morning’’, piesă pe care o ştiam foarte bine, pentru că  am cântat-o în jur de 2 ani la orele de canto cu prof. Szucs Joszef.

Am cântat piesa, le-a plăcut foarte mult, m-au felicitat.  Am ajuns apoi la Iaşi,  am intrat chiar după ansamblul Ceatăra şi mi-am zis că dacă trec, bine, dacă nu,nu. Oricum dacă e să le placă o să le placă! Am intrat  pe scenă, la început am fost mai timid, mă temeam că  Florin Călinescu o să-mi dea un X , şi uite după ce am văzut că încep să danseze Andra şi cu Mihaela Rădulescu pe melodie,  am prins curaj. Şi-am luat atunci Gold Buzz-ul, atunci chiar a fost un moment în care  nici nu mi-a venit să cred, mă aşteptam la maximum 4 de ,,Da’’, dar  fost un moment minunat, şi apoi să mă pună să cânt din nou,  a fost  extraordinar!

Cu ce crezi că i-au cucerit pe cei din juriul ,,Românii au talent’’?

După cum am observat, toti  se mirau de lejeritatea cu care cânt.  Am ales o piesa simpla, usor de cântat , pe care ştiu sigur că o pot cânta de la început până la capăt indiferent de ce situaţie mă aflu, dacă sunt mai supărat  sau sunt răcit.

Când ai descoperit că ai voce?

Am descoperit undeva prin clasa a opta. Eu cânt însă  de la 5 ani când aveam un casetofon şi  ascultam toate melodiile, începând de la Animal X, până la Dan Bitman şi orice  ascultam, începeam şi eu să le cânt. ..am amintiri frumoase…Şi apoi am cântat în cor cu ceilalti copii, cu  doamna Mariana Vulcan. Deoarece eram prea timid nu am vrut să cânt solo cum tot insista doamna.  O perioadă m-am lăsat de cântat şi m-am apucat de desen, am desenat foarte multă vreme şi la acest lucru m-am priceput foarte bine, până la un moment dat când m-am întors la  muzică.  Am ajuns cu colegii la  Szucs Joszef. El mi-a oferit ocazia să mai ţin un concert, să mă cunoască lumea  prin Carei şi prin zonă. Însă mai mult  am învăţat  să cânt cel mai bine acasă când ascultam şi încercam să imit, să sune exact aşa ca înregistrarea.

Care gen îţi place, care crezi că ţi se potriveşte? Care crezi e mai aproape de sufletul tău?

Cu siguranţă, muzica uşoară,  fiindcă  te atinge la suflet. Bine, eu mereu am fost fan  rock, rock-ul mi-a plăcut foarte mult şi cântam mult rock… Am văzut însă că timbrul meu  e mai  fin şi merge mai bine pe muzică uşoară.  Am început să cânt  muzică pop dar voi asculta mereu  rock, şi orice în afară de muzică populară, fiindcă nu sunt mare fan şi nici manele.

 Cine este idolul tău?

Pe plan naţional este Smiley, de când a lansat piesa ,,Pierdut buletin’’,  m-a prins foarte tare… şi Andra îmi place, cea mai recentă piesă a ei ,,Iubirea schimbă tot’’ sună tare bine. Iar pe plan internaţional merg pe Adam Lambert, îmi place tare mult, are o voce…chiar mi-ar plăcea să cânt ca şi el, este ieşit din comun! Şi muzică coreeană am început să ascult,mă mai documentez pe internet să văd cum e şi în alte regiuni ale lumii.

La ce concursuri ai fost şi ce premii şi  diplome ai obţinut?

Am participat la multe concursuri cu  doamna Vulcan…Nu mă laud cu premii speciale..Am obţinut unul, anul trecut, am fost la un concurs Eminescu cu colegii mei, care sunt instrumentişti,  fiindcă mi-a recomandat domnul profesor Vlad Paşca să particip, şi am luat locul 2. Cânt mai mult din plăcere, ca să fac oamenii fericiţi, nu cânt neapărat pentru câştiguri sau pentru premii.Am participat mai mult pentru a mă distra şi a mai face şi eu ceva în timpul meu liber.

 Care sunt hobby-urile tale? Unde şi cum te distrezi?

Cântatul  este  primul meu hobby. Alt hobby e  calculatorul, obişnuiam să stau foarte mult la calculator dar  de o vreme m-am lăsat. Merg la  sală… Şi mă mai preocupă îmbrăcămintea, fashion-ul, m-a atras foarte mult de când i-au urmărit pe artiştii coreeni, mă uit şi urmăresc zilnic să văd ce apare.

 Ce vrei să faci în viaţă, ce carieră vei alege?

Vreau să devin cântăreţ!  Ăsta e cel mai mare vis, să fiu cântăreţ.  Vreau să facem mândru Careiul, că eu zic că din zona aceasta puţini au fost cei care au reuşit să  ajungă aşa departe,cu excepţia lui Csobot Adel.

Cum ţi  se pare Careiul? Ce îţi lipseşte aici şi ce apreciezi la Carei?

La Carei apreciez faptul că e mic, e plin de oameni  cumsecade… îmi place foarte mult. E mic, dar faţă de alte oraşe,şi am fost în  multe oraşe, dar nici unul nu se compară cu Careiul! Ţi se pare că atunci când ieşi din Carei, parcă nu mai eşti la tine în ţară. Aici m-am obişnuit, merg oriunde fără frică. Nu e nu ştiu ce, dar e liniştit, e ok,îmi place foarte mult şi nu se compară cu nimic, chiar dacă nu e New York.

Ce îţi place cel mai mult la şcoală?  Care este materia ta preferată?

Îmi place foarte mult engleza, de aceea am şi venit la filologie, pentru engleză. Mai demult  ma gândeam că dacă e să termin liceul,  plec în America şi să-mi fac o carieră acolo şi eventual după un timp să o pot ajuta pe mama mea. Acesta a fost planul meu secundar, pe lângă cel în care să-mi câştig existenţa din cântat. Dar acesta a fost cel mai mare vis, să mă folosesc de faptul că pot să cânt şi să fac ceea ce-mi place. Ceea ce vreau să mai menţionez, nu vreau să se înţeleagă greşit din emisiune despre tatăl  meu că m-a părăsit, a plecat în America. Ceea ce am spus despre faptul că mi-e greu să accept că nu e lângă noi, mă refeream la faptul că vine foarte rar în ţară, o dată a 2 ani, deci îl văd foarte rar. Noi continuăm să ţinem legătura pe Skype, mă ajută şi financiar şi moral, cum poate de acolo, chiar dacă părinţii sunt divorţaţi, el continuă să mă susţină de acolo  A văzut emisiunea, s-a bucurat  pentru mine şi  stiu că mă va ajuta.

 Care crezi că sunt şansele tale în acest concurs?

Eu cred că am o şansă la Marele Premiu daca e sa ma  iau dupa comentatori. Chiar daca nu voi castiga  Marele Premiu eu tot  se cheama ca am castigat deoarece m-am facut cunoscut.

Eu sper ca sa trec  de semifinală si  să arăt mai departe de ce sunt capabil.

Te rog să adresezi un scurt mesaj cititorilor Buletin de Carei

Vă iubesc pe toţi!  M-aş bucura dacă m-ati sustine. In Carei avem multe talente  doar că le lipseste curajul de a iesi în faţă. Incercati oameni buni, nu aveti nimic de pierdut.

Eu susţin Careiul şi  nu mă  simt mai prejos pentru că sunt dintr-un oras mic. Si de aici  ies în evidenţă oameni mari!

În 13 mai 2016 va avea loc semifinala concursului ,,Românii au talent’’, când toţi fanii lui Manuel îl pot susţine printr-un vot.

,, Dacă  vă  place interpretarea mea, dati un vot, pentru că orice vot e important pentru mine!’’

 redacţia

comentarii

de Carmen la 31 martie 2016 - 19:14

Ai votul meu, esti exceptional! Felicitari!

de doru la 31 martie 2016 - 22:48

https://www.youtube.com/watch?v=9_B5WNOQSOY

acesta e manuel chivari al nostru ! pe cine intereseaza rautatile invidiosilor afoni la muzica?

de Florin la 1 aprilie 2016 - 06:38

Ai voturi din familia noastra!

Lasati un comentariu