Guvernul ar putea modifica taxa auto

• publicat la: 28 aprilie 2010
Guvernul ar putea modifica taxa auto

Guvernul va anunţa până la sfârşitul lunii iunie dacă şi cum anume va fi schimbat modul de calcul al taxei auto, eventuala modificare urmând să fie valabilă de la începutul anului 2011, au declarat, marţi, reprezentantii Executivului.

„Vrem să anunţăm din timp eventuala modificare a taxei auto, de aceea ne-am propus ca până la sfârşitul lui iunie să spunem dacă, din 2011, se va modifica modul de calcul al taxei auto şi cum anume va arăta aceasta. Oamenii trebuie să ştie din timp. Vrem să respectăm, în eventualitatea unei modificări, principiul «poluatorul plăteşte», consacrat la nivel european”, a spus ministrul Mediului, Laszlo Borbely la conferinţa Mediafax Talks About Auto Industry.

La rândul său, premierul Emil Boc a anunţat că a fost deja constituit un grup de lucru interministerial care analizează oportunitatea modificării taxei auto, eventuala schimbare urmând să opereze din 2011.”Un grup interministerial va lucra la o propunere pentru 2011, în parteneriat cu mediul de afaceri de profil”, a spus Boc.

Guvernul estimează că va colecta în acest an din taxa de poluare pentru autovehicule o sumă totală de 1,65 miliarde lei , un nivel similar prognozei pentru 2009, dar cu peste un miliard de lei mai mult decât încasările efective înregistrate până la sfârşitul anului trecut.

sursa    ziare.ro

Lasati un comentariu