Zeci de mii de funcţionari publici intră in grevă generală pe 27 septembrie

• publicat la: 14 septembrie 2010
Zeci de mii de funcţionari publici intră in grevă generală pe 27 septembrie

Circa 34.000 de mii de funcţionari publici vor intra in grevă generală pe 27 septembrie pe termen nelimitat, anunţă Realitatea.net.

„Termenul grevei poate fi modificat numai dacă şi celelalte sindicate stabilesc o altă dată a acţiunii. Nicio altă acţiune, protest, pichet, marş nu-şi mai au locul, trecem la greva generală”, a spus preşedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici, Sebastian Oprescu.

34.000 de sindicalişti din 350 de instituţii publice intră in grevă generală pe 27 septembrie.

„Va fi blocată activitatea in garda financiară, inspecţia muncii, protecţia consumatorului, Ministerul de Externe, Ministerul Transport şi alte administraţii publice locale sau centrale sindicalizate”, a subliniat Oprescu.

„Trebuie să ne solidarizăm, este importantă protecţia salarială a membrilor de sindicat. Se impune o soldarizare pentru a influenţa in sens pozitiv măsurile Guvernului”, a mai adăugat liderul sindical.

stiriRol.ro

comentarii

de peter la 14 septembrie 2010 - 17:38

Functionarasii acestia au si cateva caracteristici,reprezinta,sunt incadrati pe anumite functii.
Oare cati nu au decat studii medii sau nici macar,cati sunt soferi,portari,angajati in functii auxiliare din cei 34000…si cati din aceasta categorie depasesc si dublul salariului unui inginer,chimist,ziarist…etc angajati privat?
Deci va doresc sa faceti schimb neintarziat;eu as zice 34.000 contra 10000,bineinteles si cu desfiintarea statutului sindical tipic romanesc.

Lasati un comentariu