Ingheţarea coloanei vertebrale impiedică paralizia după accident

• publicat la: 28 februarie 2011
Ingheţarea coloanei vertebrale impiedică paralizia după accident

In urma căzăturii la un aparat de gimnastică, un tânăr in vârstă de 20 de ani, nu şi-a mai putut mişca mâinile si picioarele. A fost dus de urgenţă la un spital din Miami. El era campion la gimnastică in Miami si a fost la un pas de-a rămâne paralizat pe viaţă după ce a căzut in cap in timpul unui antrenament. Jorge Valdez se pregătea să participe la un show marca Cirque du Soleil, in Las Vegas, cand s-a intâmplat accidentul.

Când l-au văzut prima dată, doctorii s-au temut că băiatul nu va mai putea merge niciodată. După o examinare mai atentă, medicii si-au dat seama că Valdez este candidatul ideal pentru un tratament hipotermic deoarece nu se accidentase si in alte părţi ale corpului in afară de şira spinării. Tratamentul consta in inghetarea coloanei, care impiedica inflamarea zonei.

Chirurgii au putut să reducă presiunea de la nivelul gâtului si să rezolve problema dislocării inainte de a-i reduce temperatura corpului de la 37 de grade la 33.5. Doctorul Steven Vanni de la Universitatea din Miami, cel care s-a ocupat de cazul gimnastului, a declarat că interventia a fost un succes.

“Majoritatea pacientilor nu reusesc să-şi revină 100%, insă el a ieşit din spital mergând pe propriile picioare”, a declarat medicul. “M-am speriat ingrozitor, am crezut că nu voi mai merge, cel putin nu in viitorul apropiat. Accidentul mi-a deschis ochii, m-a făcut să inteleg că trebuie să mă bucur de viaţă”, a spus gimnastul. Valdez a fost externat la numai o săptămână de la accident. Totul s-a datorat interventiei rapide a medicului Vanni, care a precizat că tratametul hipotermic nu funcionează in toate situaţiile.

sursa agentiaorg

Lasati un comentariu