Cum recuperezi banii dacă ţi-ai rupt maşina în gropi

• publicat la: 2 martie 2011
Cum recuperezi banii dacă ţi-ai rupt maşina în gropi

Odată cu venirea dezgheţului şi topirea zăpezii de pe şosele, au răsărit tot mai multe gropi din ce în ce mai greu de evitat de către şoferi. Firmele de asigurări spun că plouă cu dosare de maşini care au suferit avarii în gropile din carosabil. În mod normal, acestea ar trebui semnalizate de către drumari până în momentul astupării lor, dar având în vedere că numărul lor este foarte mare, semnalizarea devine practic imposibilă.

În acest caz, dacă intri cu maşina într-o groapă şi ţi-o avariezi, compania de asigurări unde ai poliţa de asigurare CASCO te despăgubeşte, după care va începe demersurile de recuperare a banilor de la Regia de drumuri sau la primăria unde s-a petrecut evenimentul.  În cele mai multe cazuri banii nu pot fi recuperaţi decât în urma unui proces la Tribunal.

Practic, dacă ai ghinionul să îţi strici maşina din cauza unei gropi, te duci la compania de asigurări cu care ai încheiata poliţa şi îţi va fi deschis dosar de daună.

Dosarul va fi analizat de asigurator, iar în cazul în care va fi aprobat, maşina va fi reparată pe banii companiei de asigurări.

Pentru deschiderea dosarului de daună ai nevoie şi de nişte fotografii de la locul accidentului pe care le poţi face chiar şi cu telefonul mobil. In cazul in care nu ai aceste fotografii ar fi bine să reţii cu exactitate zona unde ţi-ai rupt maşina, deoarece inspectorii companiilor de asigurări merg la faţa locului pentru a face verificări şi constatări.

Dacă totul este in regulă, compania te despăgubeşte.
După plata daunei către asigurat, compania de asigurări se adresează tribunalului pentru a primi banii daţi de la primăria pe teritoriul căreia s-a aflat gropa. Din păcate, recuperarea banilor de la primării se face foarte greu chiar dacă companiile de asigurări au obţinut dreptatea la tribunal.

Companiile de asigurări spun că rata de succes a unui proces intentat responsabililor pentru calitatea şoselelor este de 65%, iar un astfel de proces durează in medie cam un an şi jumătate.

sursa  Incont.ro

comentarii

de silviu la 8 martie 2011 - 08:33

Va puteti rupe masinile in bucati,ca nu intereseaza pe nimeni.Puteti merge la primar ca poate va despagubeste el.Sa fim seriosi.Ori schimbam primarul,ori ne va merge in oraselul asta din ce in ce mai prost.oricum gropile din imagine sunt de cativa ani.Nu de anul trecut.Asa ca cei care si-au ales primar puteti sa-l pupati undeva ca tot asa va fi.

de relu la 12 mai 2016 - 23:02

si acum e la fel numai ca gropile se tot muta de pe o strada pe alta….

Lasati un comentariu