„Ambasada” de la Bruxelles a Ţintului Secuiesc face valuri

• publicat la: 27 mai 2011
„Ambasada” de la Bruxelles a Ţintului Secuiesc face valuri

Iniţiativa europarlamentarilor UDMR Iuliu Winkler şi Sogor Csaba sprijinită şi de vicepreşedintele Parlamentului European Tokes Laszlo de a deschide marţea viitoare „o reprezentanţă a Ţinutului Secuiesc la Bruxelles” a stârnit reacţii virulente.

Diaconescu: este neconstituţionaltă

„Astăzi am aflat cu neplăcută surprindere despre intenţia de înfiinţare a unui aşa-zis birou al aşa-zisului «Ţinut Secuiesc» la Bruxelles. Reprezintă o provocare gratuită şi inutilă pentru UE care, fără îndoială, va fi obligată să nu recunoască statutul pretins de europarlamentarii români”, a comentat Crstian Diaconescu, preşedintele de onoare al UNPR.

Preşedintele Senatului Mircea Geoană consideră că guvernul României trebuie să adopte imediat o poziţie. „Deşi cred că în acest moment este necesară o abordare calmă şi raţională, consider că Executivul României trebuie să adopte o poziţie fermă, tranşantă, lipsită de orice echivoc pe acest subiect. Îi solicit lui Emil Boc, în calitate de premier al României, să facă publică poziţia Guvernului statului român în legătură cu iniţiativa celor trei europarlamentari”, a comentat Mircea Geoană.

Europarlamentarul Iuliu Winkler spune că iniţitiva sa are raţiuni economice. „Este o iniţiativă perfect legitimă, la fel ca o reprezentanţă transilvană, moldoveană sau una a Bucureştiului la Bruxelles. Deci discutăm despre regiuni europene, cred că Ţinutul Secuiesc este o regiune europeană, chiar dacă nu este una de dezvoltare în România”, a declarat Winkler.

sursa Evz.ro

comentarii

de Cristi la 31 mai 2011 - 11:04

mizerabil

Lasati un comentariu