Elevii indisciplinaţi vor petrece o oră in sala de reflecţie

• publicat la: 20 octombrie 2011
Elevii indisciplinaţi vor petrece o oră in sala de reflecţie

Elevii care nu respecta regulamentul scolar vor ajunge in clase de corectie, unde vor fi supravegheati de profesori ori de personalul auxiliar al scolii.

„Observatia individuala consta in atentionarea elevului cu privire la incalcarea regulamentelor in vigoare si consilierea acestuia astfel incat sa dovedeasca, ulterior, un comportament corespunzator. Elevului i se va atrage totodata atentia ca, in situatia in care nu isi schimba comportamentul, i se va aplica o sanctiune mai severa”, se arata intr-un proiect al Ministerului Educatiei, citat de Puterea.

Copiii indisciplinati vor petrece o ora in „sala de reflectie”, dupa cum o numesc oficialii din Ministerul Educatiei.

„Sanctiunea se aplica de diriginte/profesorul pentru invatamantul primar. Sanctiunea este insotita de obligatia de a desfasura activitate suplimentara in scoala, timp de o ora, sub supravegherea unui cadru didactic sau a unui cadru didactic auxiliar, intr-o sala din unitatea de invatamant, stabilita pentru desfasurarea acestor tipuri de activitati si denumita sala de reflectie.

Tipul de activitate suplimentara este stabilit de cel care aplica sanctiunea si poate fi: lectura suplimentara, completarea de fise de lucru etc.”, se mai arata in acelasi proiect.

De asemenea, supraveghetorii nu vor primi bani in plus.

„Cadrul didactic are sarcina sa educe. Nu este o activitate noua. In fisa postului spune ca dascalul are sarcina de a educa. Face parte din fisa postului cadrului didactic. Nu se poate afirma ca este o ora in plus pentru profesori. Nu aveti de unde sa stiti ce fac profesorii in cele 40 de ore de activitate sau in cele 8 ore de predare”, a afirmat secretarul de stat pe invatamant preuniversitar, Oana Badea.

sursa ziare.co,

Lasati un comentariu