Boc despre intâlnirea cu USL: Demisie nu, alegeri anticipate, poate

• publicat la: 17 ianuarie 2012
Boc despre intâlnirea cu USL: Demisie nu, alegeri anticipate, poate

Premierul Emil Boc a exclus din nou varianta demisiei sale, dar a lăsat să se inţeleagă că este deschis să discute despre eventualitatea unor alegeri anticipate la intâlnirea de miercuri cu liderii USL, care va avea loc la ora 13:00, chiar dacă aceste alegeri ar prespune demisia Guvernului.

Intrebat dacă ia in calcul varianta plecării sale din fruntea Guvernului, in contextul in care surse apropiate USL au declarat, marti seara, că la intâlnirea de miercuri, Opozitia va cere demisia Guvernului si convocarea alegerilor anticipate, premierul a exclus varianta demisiei, dar a nuantat răspunsul in ce priveste alegerile anticipate.

Victor Ponta a confirmat, ulteior, la Antena 3, ca „punctul de plecare al discutiilor de maine este demisia Guvernului si organizarea alegerilor cat mai repede. Daca acest lucru nu este inteles, intalnirea noastra va fi foarte scurta”.

„Am in spate soarta a 22 de milioane de romani, am mai spus ca voi depune toate eforturile pentru romani, atata vreme cat voi fi in functie”, a afirmat Emil Boc, in legatura cu posibila demisie.

Despre alegeri anticipate, premierul a subliniat ca „este de analizat daca o asemenea solutie, intr-un an electoral, este benefica pentru tara, nu pentru un politician sau altul. Vom analiza miercuri toate situatiile si oportunitatile existente, dar trebuie sa avem in vedere interesul romanilor”.

Cu toate acestea, seful Guvernului a opinat ca o discutie legata de alegeri anticipate intr-un an electoral nu ar fi benefica pentru Romania.

„Zic sa ne uitam atent la 2012, care este un an electoral. De alegeri anticipate vorbesti atunci cand mai ai doi-trei ani pana la alegeri. Atunci cand esti in preajma alegerilor, este greu sa sustii alegeri anticipate”, a mai spus premierul.

Intrebat daca ar fi avut loc intalnirea dintre Putere si Opozitie daca nu ar fi fost proteste in toata tara, Emil Boc a replicat: „Probabil ca nu maine ar fi fost intalnirea”.

„Sunt de parere ca nici o discutie nu poate sa strice. Nu ma suprinde ca un partid de Opozitie sa ceara demisia Guvernului si alegeri anticipate. Important este sa analizam cu luciditate tot ce inseamna destinul Romaniei in acest moment. Daca ar fi o vreme linistita, ar fi fost bine, dar este furtuna in toata Europa, avem un cotext social tensionat”, a afirmat Emil Boc.

sursa ziare.com

comentarii

de cornel la 18 ianuarie 2012 - 04:02

Demisia de onoare nu exista pentru aceste specimene care lasa pustiu pe unde trec.Salarii uriase din banii statului si altii mor de foame sau pleaca in strainatate.

de magyar la 18 ianuarie 2012 - 17:17

boloBOCul dracului,daca se duce somer nu-si mai gaseste de lucru,sa suga banii statului cit mai poate,excrocii de pdl-isti.

Lasati un comentariu