A început depunerea cererilor pentru subvenţii

• publicat la: 5 martie 2012
A început depunerea cererilor pentru subvenţii

A inceput perioada de depunere a cererilor pentru plata unică pe suprafaţă. Aşa că fermierii sătmăreni nu au timp de pierdut, deşi intervalul de depunere este cuprins intre data de 1 martie şi 15 mai.

Cererile pot fi depuse si intre data de 16 mai si 10 iunie, dar in această perioadă intervin penalităţile.

Măsurile de sprijin pe suprafaţă pentru anul 2012 sunt Schema de plată unică pe suprafaţă, Plăţi naţionale directe complementare, Schema separată pentru zahăr, Plăţi compensatorii pentru măsurile de dezvoltare rurală si anume Măsura 211 – Plăţi compensatorii pentru zonele montane defavorizate, Măsura 212 – Plăţi compensatorii pentru zonele specific si semnificativ defavorizate din punct de vedere natural şi Măsura 214 – Plati de Agro-mediu.

Viorel Pintea apreciează că in ciuda eforturilor APIA din ultimele luni de a pune in legalitate situaţia terenurilor agricole din judeţ, s-ar putea să mai existe fermieri care să ceară fonduri pentru terenuri nelucrate. La data de 5 ianuarie 2012 APIA informa opinia publică că cele mai multe terenuri nelucrate se găsesc in judeţul Satu Mare in zona Oaşului. Cele mai multe probleme de acest gen se găseau insă in comuna Certeze.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu