Elevi careieni calificaţi la Olimpiadele Naţionale

• publicat la: 19 martie 2012
Elevi careieni calificaţi la Olimpiadele Naţionale

Luna martie a fost o lună plină nu numai de evenimente cultural-artistice ci şi de competitii şi concursuri şcolare unde cei care s-au pregătit constant de-a lungul anilor au avut ocazia să  se confrunte cu colegii lor din celelalte unităţi de invăţământ din judeţ,un bun prilej de evaluare a cunoştintelor lor.

Unii dintre aceştia au arătat că sunt buni şi la carte, după ce cu prilejul Zilei Mamei, membri ai Clubului elevilor şi ai cercurilor artistice de la Centrul Cultural, au demonstrat că talentul lor umple  săli de spectacol. Ne mândrim cu elevii care au reuşit performanţa de a se  califica la faza naţională a Olimpiadelor Scolare. În rândurile care urmează dorim să-i evidenţiem pe acei care, după ce au trecut de fazele preliminare, au reprezentat cu cinste Careiul la faza pe judeţ.

Şcoala cu clasele I-VIII nr. 1 a  avut reprezentanţi la mai multe concursuri pe discipline.  La faza judeţeană a Concursului Naţional de matematică „Năstăsescu” au obţinut punctaje frumoase elevii:Cătălin Dacian Pop-86 p,Cristian Alexandru Egli-  85 p,Iulia Baumli -80 p,Alexandru Nicolae Paşca – 80 p,Matei Gheorghe Hendea- 75 p,Flaviu Vasile Dănuţ-75 p,Laurenţiu Alin Ionaş- 71 p, Andrea Cătălina Saghin- 68 p,Alexandra Teghen- 64 p,din clasa a V-a.

La faza judeţeană a Olimpiadei de Educaţie Tehnologică, Ilieş Elisei a luat premiul I cu media 9,90 calificându-se la faza naţională, Lobonţ Marius, premiul III cu media 9,10, iar Lucuţa Iulian a fost răsplătit cu menţiune  cu media 9,05.

Faza judeţeană a Olimpiadei de biologie a adus acestei şcoli o menţiune, cu 65 de puncte obţinute de elevul Lucuţa Iulian. La aceeaşi fază  a Olimpiadei de limba maternă germană, elevele Horn Kitty, clasa a VII-a, şi Marchiş Elfride, clasa a VIII-a s-au calificat la faza naţională obţinând premiul I.

Tot de la Şcoala 1, elevul Heinrich Kevin David a obţinut o merituoasă calificare la naţionale la tenis de masă

Şcoala Gimnazială „Vasile Lucaciu”

La Olimpiada de biologie, Elekes Evelin-Erna a luat menţiune cu un punctaj de 75 p. Olimpiada Judeţeană de Educaţie tehnologică a adus acestei şcoli un premiu II, prin Gorgan Flaviu cu 9,05, o menţiune obţinută de Cristea Teodora cu media 8,45, iar Groza Iulia  a obţinut 6,50. Toţi trei sunt elevi în clasa a VI-a.

La Olimpiada de religie ortodoxă Şcoala „Vasile Lucaciu” a fost reprezentată după cum urmează:

Clasa a VIII-a

Racolţa Teodora a obţinut premiul II cu media 9,50

Clasa a VII-a

Borlan Raul                  7,45

Malinetescu Marc         7,30

Ciobâncan Bianca         7,20

Clasa a VI-a

Druţaş Diana a obţinut menţiune cu media 9

Cosma Cosmina           8,50

Irea Iulia                       6,40

Clasa a V-a

Indrea Raul                   6,75

Buze Florentina 6,65

Creţu Deac Adina         6,10

O altă suită de elevi merituoşi au reprezentat Şcoala cu clasele I-VIII nr. 3 la olimpiade şi concursuri. La Cangurul Lingvist engleză-germană au obţinut rezultate frumoase elevii: Sikolya David (cls a VII-a B) 184 p. , Tărâţă Paul (cls a VII-a A) 174 p. , Sarkadi Rebeka (cls. a VII-a C) 161,5 p. , Gheorghiu Felician (cls. a IV-a C) 160 p. , Chelmu Erik ( cls. A IV-a C) 160 p. , Kristo Mark (cls a IV-a A) 160 p. , Struţui Benjamin (cls. a VIII-a A) 157,25 p. , Acălfoaie Emanuel (cls. a IV-a A) 151,25 p. , Borbely Patricia (cls. a VII-a B) 147,50 p. , Nagy Peter (cls. a VII-a C) 135,25 p.

La Olimpiada de limba maternă maghiară Sarkadi Rebeka din clasa a VII-a C a obţinut locul I şi calificarea la faza naţională, iar colega ei de clasă, Sami Patricia a luat locul II.

Olimpiada judeţeană de fizică a adus acestei şcoli o menţiune prin elevul Tărâţă Paul, clasa a VI-a A. La această olimpiadă au reprezentat şcoala şi elevii din clasa a VI-a Gabor Tania, Ţoca Andrada, Balogh Tamara, Tatrai Henrietta, Kricsfalucsi Norbert.

Tărâţă Paul, Rendes David, Oprea Sebastian şi Oprea Jasmina, din clasa a VII-a, Balogh Tamara, clasa a VI-a şi Akkermann Kinga, Ştruţui Benjamin, Ţurcaş Alexandra, Spanci Andrada au reprezentat Şcoala 3 la Olimpiada de matematică, faza judeţeană.

Rezultate frumoase a obţinut această şcoală şi la Olimpiada de religie ortodoxă, faza judeţeană. Gabor Tania, clasa a VI-a, şi Balogh Iulia, clasa a VIII-a, au obţinut locul III, iar Coşarcă Dan, clasa a VIII-a, a luat menţiune.

Elevii Liceului Teoretic Carei au obţinut următoarele rezultate la faza judeţeană a olimpiadelor şcolare:

La Olimpiada de Limba şi Literatura germană,Vass Peter, clasa a IX-a B, a luat locul I calificându-se la faza naţională şi Tempfli Dominic din clasa a X-a D s-a clasat pe locul III.

Tot pe locul III s-au clasat  elevii Valentin Bara, clasa a IX-a A, Adelina Necşe, clasa a X-a E şi Paula Necşe, clasa a XII-a E, la Olimpiada de istorie faza pe judeţ.

O participare mai numeroasă au avut-o elevii acestui liceu la faza judeţeană a Olimpiadei de latină, iar rezultatele vorbesc de la sine. S-au clasat pe locul I şi s-au calificat la faza naţională elevii: Szocs Gerhardt, clasa a IX-a E, Sebastian Safta, clasa a X-a E, Ţenter Oana, clasa a XII-a E. Pe locul II s-au clasat Oneţiu Alexandra, clasa a IX-a E, Iacobuţ Nicoleta, clasa a X-a E, şi Erdei-Voros Melinda, clasa a X-a E, iar premiul III l-au luat Gorgan Lavinia şi Şiman Claudian, clasa a IX-a E, precum şi Necşe adelina, clasa a X-a E.

Olimpiada de Geografie completează palmaresul frumos al elevilor acestui liceu cu un premiu II obţinut de Erdei Andrea, clasa a X-a A, şi două menţiuni prin Ionuţ Sava, clasa a X-a E, şi Daiana Schefler, clasa a X-a C.

Ioana Blideran din clasa a XI-a A s-a calificat la faza naţională a Olimpiadei de Biologie obţinând locul I, iar Denisa Romanescu din clasa a X-a C a completat cu o menţiune rezulatele frumoase la acest concurs.

Olimpiada judeţeană de Informatică a adus două calificări la faza naţională prin Beiland Arnold, clasa a IX-a B, şi Botos Peter, clasa a XII-a B, care s-au clasat pe locul I, un premiu II prin Nuna Raul din clasa a IX-a A şi patru menţiuni obţinute de Heinrich David (cls. a X-a B), Podină Darius (cls a IX-a A), Axinte Vasilică (cls a XI-a A).

O altă calificare la faza naţională a obţinut eleva Gnandt Timea din clasa a X-a B la Olimpiada de limba maghiară, unde s-a clasat pe locul I. La aceeaşi olimpiadă au obţinut locul II Hartman Erna din clasa a X-a B şi Tanko Anna din clasa a XI-a B, iar Grebur Kinga din clasa a IX-a B a luat menţiune.

Pricop Narcisa din clasa a XII-a C  întregeşte lotul olimpicilor de naţională de la Liceul Teoretic. Ea a obţinut locul I la Olimpiada judeşeană de Fizică. Colegii ei de liceu Chira Cristian din clasa a XI-a A şi Ilieş Andrei din clasa a XII-a A au obţinut un merituoas loc II, iar Csoka Regina, clasa a XI-a B s-a clasat pe locul III. Menţiunea obţinută de Fischer Anasytasyia din clasa a XI-a B la aceeaşi olimpiadă completează salba de rezultate frumoase obţinute de elevii acestui liceu.

Sunt rezultate frumoase care demonstrează că  cei care preţuiesc şcoala şi cartea  reuşesc să se impună de pe acum,având reale perspective pentru o viitoare carieră profesională de succes.

Nicoleta Latiş

comentarii

de Eu. la 19 martie 2012 - 14:41

Bravoooooo,pt,Andrea Erdei, asa mai departe.

de HaHaHa la 19 martie 2012 - 17:09

si maniu n-are nimic?!?!? pauza :))

de tulipanu' la 19 martie 2012 - 18:00

merg dupa AGRO….

de dr.Electronika la 19 martie 2012 - 18:14

loc la ..MONA.. si telecomunikatii
si electronika

de gratianboros la 20 martie 2012 - 17:30

Felicitari ptr acesti copii minunati , profesorilor si parintilor !…..Bravo Cataline !

de ABC la 23 martie 2012 - 16:16

Felicitari ptr.copii si profesorilor care mai lucreaza cu ei.Din pacate putini au ramas.Aveti dreptate ,ca Maniul,Agro si liceele care au aparut de cativa ani in orasul nostru ,sunt licee ce ar trebui inchise, iar profesorii trimisi la sapa,ca ne fac de rusine atat pe noi cat si orasul nostru.Cred ca nu aveti nevoie de exemple,stiti despre ce vorbesc.Daca acesti profesori ar fi oameni seriosi si copii nostrii ar obtine rezultate.
Felicitari liceului Teoretic,singurul si unicul liceu unde au rezultate bune in toate activitatile.

Lasati un comentariu