Vodafone şi Orange ar putea instala sute de antene noi, in România

• publicat la: 9 aprilie 2012
Vodafone şi Orange ar putea instala sute de antene noi, in România

In urma conditiilor impuse de stat la licitatia pentru licentele de telefonie mobilă pentru urmatorii 15 ani, cel putin unul dintre cei doi mari operatori de telefonie mobila de pe piata – Orange sau Vodafone – vor instala sute de antene noi pentru a mentine nivelul actual al serviciilor, fara a lansa serviciile 4G.

Statul român va decide in cateva saptamani forma finală a caietului de sarcini de la licitatia care va stabili ce operatori vor oferi telefonie mobila pana in 2029, o piata de 40 miliarde euro.

Cei mai mari jucători de pe piaţă, Orange si Vodafone, ar fi transmis autoritatilor ca forma actuala a caietului de sarcini ii va obliga să instaleze sute de antene noi si sa cheltuie zeci de milioane de euro fara a lansa servicii noi, scrie Ziarul Financiar.

„Unii jucători ar putea ajunge in situatia de a deconecta o parte dintre clienti daca nu vor reusi sa instaleze intr-un termen foarte scurt si la costuri ce pot ajunge la 100 de milioane de euro pe operator cateva sute de antene noi de telefonie mobila, dintre care o jumatate in mediul urban”, este de parere unul dintre consultantii care lucreaza de partea operatorilor la negocierile cu autorităţile.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu