Acțiuni pe linie rutieră

• publicat la: 18 iunie 2012
Acțiuni pe linie rutieră

Polițiștii formațiunilor rutiere din întreg județul s-au aflat și în cursul zilei trecute, 17 iunie a.c., la datorie, pe principalele artere de circulație, acționând în vederea prevenirii evenimentelor rutiere.

Abaterile constatate în trafic au fost sancționate cu fermitate, existând cazuri în care polițiștii au aplicat măsura complementară a reținerii permisului de conducere în vederea suspendării.

Astfel, șase conducători auto au rămas fără permise după ce au fost depistați de echipajele rutiere efectuând depășiri neregulamentare, circulând pe sens opus, neacordând prioritate pietonilor ori încălcând limita legală de viteză.

Doi șoferi au depășit cu peste 50 km/oră viteza legal admisă pe respectivul sector de drum, alți doi s-au angajat în depășiri neregulamentare în zona de acțiune a indictorului rutier “Depășirea interzisă”, iar în municipiu, pe Bulevardul Transilvania, o conducătoare auto de 33 de ani nu a acordat prioritate pietonilor angajați în traversarea străzii prin loc marcat și semnalizat corespunzător.

Au existat și situații în care, în urma încălcării normelor rutiere, a rezultat avarierea autoturismelor, este cazul unui șofer în vârstă de 24 de ani, din Zalău, care a pătruns pe sensul opus de circulație, intrând în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar pe Bulevardul Lucian Blaga. În urma impactului nu au fost rănite persoane, însă ambele mașini au fost avariate, iar tânărul de 24 de ani a rămas fără permis.

Lasati un comentariu