Reguli noi pentru călătorie – Paşaport obligatoriu pentru copii

• publicat la: 27 iunie 2012
Reguli noi pentru călătorie – Paşaport obligatoriu pentru copii

Incepând din 26 iunie copiii cu vârste de până la 12 ani pot călători in străinătate doar cu pasaport propriu. Legislatia UE s-a schimbat, iar măsura are drept scop combaterea traficului de persoane.

Astfel, conform noii legi comunitare, din acest moment copiii trebuie să prezinte, la iesirea din tara, propriul act de calatorie, ei nemaifiind trecuti pe pasaportul parintelui. Cu toate acestea, parintii care au in acest moment inscrisi copiii pe pasaport nu trebuie sa si-l innoiasca pana expira, informeaza Deutsche Welle.

Copiii vor fi nevoiti sa aiba asupra lor pasaportul la trecerea granitei a cinci state non-Schengen – România, Bulgaria, Cipru, Irlanda si Marea Britanie – si atunci cand calatoresc in afara spatiului Uniunii Europene. Oricum, tuturor calatorilor le este recomandat să poarte asupra lor pasapoartele copiilor, exceptie facand situatiile in care copiii calatoresc pe vase de croaziera, unde pasaportul pentru copii nu este obligatoriu.

Actele eliberate pentru copiii cu vârste pana la 12 ani nu vor contine amprente digitale electronice, exceptie făcând deplasările in Statele Unite.

Pasaportul pentru minori poate fi eliberat la cererea ambilor părinti, a parintelui căruia i-a fost incredintat copilul prin hotărâre judecătorească sau a reprezentantului sau legal.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu