Final de proiect „Soarele străluceşte pentru toţi la fel”

• publicat la: 22 iulie 2012
Final de proiect „Soarele străluceşte pentru toţi la fel”

Vineri, 20 iulie 2012, în incinta Parcului Dendrologic din Carei a avut loc un eveniment deosebit, care a marcat încheierea proiectului de integrare a persoanelor cu dizabilităţi în sistemul de învăţământ  „Soarele străluceşte pentru toţi la fel”.

Acesta a fost implementat în perioada 18 iunie- 20 iulie 2012 de către Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Satu Mare în parteneriat cu Asociaţia Werdnig Hoffman Carei, Asociaţia Telefonul Copilului, Biblioteca Municipală Carei, Direcţia de Cultură şi Sport a Primăriei Mun. Carei,alăturându-se şi partenerii mass-media  Buletin de Carei, Radio Transilvania si TV1SM.

Din partea organizaţiei elevilor,la nivel judeţean au fost prezenţi nu doar preşedintele, Ionuţ Pintea,care a dat startul Galei printr-un discurs în care a ţinut să mulţumească tuturor partenerilor pentru implicarea de care au dat dovadă, ci şi vicepreşedintele Tudor Mătrescu.

Imediat după introducere au luat cuvântul Carolina Kuprak, Robert Veres şi Bogdan Cioltea, membrii Asociaţiei Werdnig Hoffman Carei.

Aceştia au subliniat importanţa proiectului nu doar pentru organizaţia din care fac parte, ci şi pentru ei persoanl.

Fiind o după-masă de vineri, parcul a fost arhiplin, iar în timpul interpretării piesei „Angels” de la Robbie Williams de către Denisa Bîc, trecătorii au făcut o mică oprire în dreptul platoului de la intrarea principală a Castelului Karolyi.

După toate acestea, cuvântul a fost preluat de iniţiatorul proiectului, Ionuţ Sava, care a subliniat impactul acestuia în rândul elevilor careieni adăugând următoarele:

„Şcoala de vară a Consiliului Naţional al Elevilor este intitulată Factor al Democratismului   Educaţional, iar ideea noastră de democraţie educaţională a venit tocmai din necesitatea de a integra aceste persoane cu dizabilităţi în sistemul de învăţământ. În opinia mea, ideea este originală în conformitate cu această competiţie de tip proiect şi sunt ferm convins că va ocupa un loc fruntaş la nivel naţional.”

În continuarea evenimentului prof. consilier educativ de la Liceul Teoretic,  Gabriela Menţiu, a discutat despre importanţa rampelor pentru aceste persoane şi a împărtăşit experienţa dumneaei în urma vizitelor efectuate la alte şcoli din Uniunea Europeană, concluzionând faptul că societatea în care trăim a făcut progrese semnificative în acest sens.

Într-un final, şase dintre participanţii programului Bibliovacanţa au fost de acord să îşi exprime  punctul de vedere referitor la acest proiect. Astfel, Bianca Nagy, Briana Biro, Hannah Leneschi, Carla Lukacs, Denisa Pop şi Erik Herman au discutat timp de câteva minute despre activităţile preferate la care au luat parte pe parcursul perioadei de implementare.

Evenimentul a luat sfârşit într-o atmosferă de prietenie şi bună dispoziţie, intonându-se imnul Consiliului Naţional al Elevilor.

sursa: Departamentul de Mobilitate, Informare, Formare şi Consiliere al CJE Satu Mare

comentarii

de anonim la 22 iulie 2012 - 17:48

am trecut pe acolo si chiar a fost frumos

Lasati un comentariu