Infracțiuni rutiere

• publicat la: 21 iulie 2012
Infracțiuni rutiere

În cursul zilei trecute, 19 iulie a.c., în contextul acțiunilor organizate de polițiștii rutieri în scopul prevenirii accidentelor și respectării reglementărilor legale în domeniu, a fost constatată comiterea unor infracțiuni prevăzute de Codul Rutier.

Astfel, doi tineri de 22 și 23 de ani sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unor autovehicule fără a poseda permis de conducere corespunzător. Este cazul lui Ervin G., de 22 de ani, din Ghenci, care a fost depistat în trafic, de către polițiștii rutieri din Carei, conducând un tractor cu remorcă, fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte ansamblu de autovehicule condus.

Cel de-al doilea tânăr depistat de echipajele rutiere, Viorel D., de 23 de ani, din localitatea Huta Certeze, care nu poseda permis de conducere corespunzător, a fost implicat într-un eveniment rutier, intrând în coliziune cu un alt autovehicul,  în afara localității Livada. În urma impactului nu au rezultat victime, doar pagube materiale.

Din verificările efectuate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Livada a rezultat faptul că șoferul poseda permis de conducere de categoria B, iar ansamblul de vehicule condus, un autoturism de teren ce tracta o remorcă, depășea masa maximă autorizată de 3.500 kg, astfel încât au fost demarate actele premergătoare începerii urmăririi penale.

Un alt bărbat, în vârstă de 37 de ani, din Maramureș, deși nu poseda permis de conducere de nicio categorie, a urcat la volanul unui autoturism neînmatriculat, fiind implicat într-un eveniment rutier produs în localitatea Supuru de Jos.

Polițiștii Secției 6 Tășnad Poliție Rurală, sesizați prin intermediul unui apel 112, cu privire la producerea acestui eveniment, au intervenit la fața locului, stabilind că Ioan S., de 37 de ani, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea unei manevre de viraj la stânga, intrând în coliziune cu autoutilitara condusă regulamentar de Nicolae C., de 41 de ani, din Zalău.

Șoferul de 37 de ani este cercetat pentru comiterea a două infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice: conducerea unui autovehicul neînmatriculat și conducere fără permis.

Au mai fost sancționați cu reținerea permisului de conducere în vederea suspendării alți 10 șoferi, faptele comise de aceștia încadrându-se în sfera contravențională. Această măsură complementară a fost aplicată de polițiștii rutieri în cazul unor conducători auto care au depășit cu peste 50 km/oră viteza legal admisă, s-au angajat în efectuarea unor depășiri neregulamentare sau au încălcat regulile de acordare a priorității pietonilor ori altor vehicule.

În cursul zilei trecute, 19 iulie a.c., au fost sancționați peste 260 de participanți la trafic, cuantumul amenzilor depășind suma de 22.000 lei.

Lasati un comentariu