Altă ispravă antiromânească semnată Monica Macovei et comp.

• publicat la: 28 septembrie 2012
Altă ispravă antiromânească semnată Monica Macovei et comp.

Faptul că unii eurodeputaţi ai PDL au votat împotriva lui Leonard Orban, candidatul propus de Guvernul Ponta să ocupe postul cuvenit ţării noastre în Curtea Europeană de Audit, nu m-a surprins deloc întrucât sunt convins, de mai multă vreme, că respectivii nu mai au nimic sfânt, chiar dacă este vorba despre interesele externe ale României sau poate cu atât mai mult. În mod ciudat, la Bucureşti, nu s-a acordat prea multă atenţie rezultatului cu care s-a încheiat audierea lui Leonard Orban în Comisia de Control Bugetar din Parlamentul European, rezultat negativ influenţat de votul împotrivă dat de Monica Macovei, membră a respectivei Comisii, Elena Băsescu, Sebastian Bodu şi Traian Ungureanu.

Liderul delegaţiei de europarlamentari PSD, Cătălin Ivan, declara că este limpede că eurodeputaţii pedelişti amintiţi au înclinat balanţa în defavoarea lui Orban, rezultatul votului fiind 14 „contra” şi 12 „pentru”. Ar mai trebui adăugat că Orban a fost respins de grupul europarlamentarilor PPE, din care Macovei et comp. se fălesc că fac parte, el fiind acceptat, în schimb, de grupul socialiştilor şi liberalilor. În faţa unei atare stări de lucruri stai şi te întrebi pe drept în ce ţară trăim sau, mai curând, noi suntem normali sau aceşti indivizi?

Întrebarea este cu atât mai legitimă cu cât în cazul lui Leonard Orban nu vorbim de un fitecine sau de un „produs” scos din căciula USL, atât de detestată de pedelei, chiar şi când vine vorba de interesele externe ale României.

Ca să nu lungesc vorba, amintesc că Leonard Orban este unul dintre cei mai calificaţi români când vine vorba despre dosarele UE. El deţine portofoliul Ministerului Afacerilor Europene încă de la înfiinţarea lui – septembrie 2011 -, fiind desemnat de Emil Boc, iar premierii următori – Mihai Răzvan Ungureanu şi Victor Ponta – l-au menţinut în funcţie, amănunt ce atestă că au prevalat competenţele lui, şi nu faptul că a fost numit de un guvern pedelist. Sigur, dar nu între paranteze, aş paria pe o sumă imensă că, dacă ar fi fost vorba de o situaţie inversă – adică să-l preia un guvern PDL de la unul USL -, acest lucru nu s-ar fi întâmplat din cauza talibanilor din primul partid, în faţa cărora criteriile de competenţă pălesc.

Tot Leonard Orban a fost negociator şef cu UE, calitate în care, la 25 aprilie 2005, la Luxemburg, a semnat, alături de preşedintele României, prim-ministrul şi ministrul de Externe, Tratatul de aderare a ţării noastre la UE. Tot el a fost primul comisar european desemnat de România după intrarea sa în UE, la 1 ianuarie 2007, iar portofoliul respectiv l-a deţinut timp de trei ani. În acest ultim post el a fost propus la iniţiativa lui Traian Băsescu.

De ce anumiţi eurodeputaţi pedelişti nu au mai ţinut cont de acest amănunt, ci au dat curs unor indicaţii din partea Partidului Popular European? Mai există o altă posibilă explicaţie: circulă vorba că Leonard Orban a fost sacrificat ca să i se facă loc unui apropiat al lui Băsescu – Mircea Vasile Popescu, în prezent vicepreşedinte al Curţii de Conturi. Dar pentru asta trebuia batjocorit Leonard Orban, trebuia umilit în acest hal?

Oricum ar sta lucrurile, ultima ispravă antiromânească a Monicăi Macovei şi a „locotenenţilor” săi pedelişti din PE nu face decât să sublinieze gradul înalt de dependenţă a acestora de alte interese şi considerente, în mod vădit altele decât cele ale ţării. Bâlbâiala şi modul penibil în care colegii ei şi-au justificat comportamentul antiromânesc nu fac decât să agraveze şi mai mult gestul respectiv.

S-a zis, la un momentat dat, că Leonard Orban nu are competenţe în domeniul în care urma să acţioneze de la 1 ianuarie 2013, dar a venit purtătorul de cuvânt al Curţii Europene de Audit şi a spus că mai există alţi membri ai acesteia ce nu sunt de specialitate. A urmat un alt vărgălete pedelist, un guraliv ce se pricepe la toate problemele interne şi externe, care a dat o altă explicaţie potrivit căreia Orban nu a fost „delicat în ce priveşte Olanda”.

Nu ştiu – deşi mă interesează enorm – cum şi-a justificat votul său negativ în cazul unui tehnocrat european de primă clasă distinsa eurodeputată Elena Băsescu, dar sunt tare curios să aflu dacă cunoaşte ce este şi cu ce se ocupă această Curte Europeană de Audit, căreia, într-un fel sau altul, şi ea îi influenţează activitatea. La fel, în ce-l priveşte pe mai vechiul şi venerabilul cronicar de sport TRU – metamorfozat peste noapte, ca atâţia alţii, în politolog şi specialist în probleme economico-financiare mondiale.

Ştiu însă că prin votul lor împotriva lui Leonard Orban, de miercuri, din Comisia de Control Bugetar a UE, ei au dovedit că interesele meschine de partid le transcend pe cele naţionale şi că, pentru a le menţine, sacrifică totul – mamă, tată, frate, soră. Să stăm o clipă şi să ne întrebăm dacă aşa ceva ar fi făcut europarlamentari polonezi, cehi şi, mai ales, unguri, că tot sunt vecinii noştri? Răspunsul vine automat – niciodată, întrucât, indiferent de opţiunea lor politică, pe plan extern prevalează interesele ţării lor, şi nu considerente meschine şi partizane!

sursa cotidianul.ro

comentarii

de emil la 30 septembrie 2012 - 09:29

curtea europeana de audit se ocupa cu Audi (la mintea ebei)

Lasati un comentariu