Inceput de an la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad, filiala Satu Mare

• publicat la: 29 septembrie 2012
Inceput de an la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad, filiala Satu Mare

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef a participat sâmbătă, 29 septembrie la festivitatea de deschidere a anului universitar 2012-2013 la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad, filiala Satu Mare.

Au participat la eveniment şi au luat cuvântul adresând salutul lor şi urările pentru noul an universitar prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, primarul municipiului Satu Mare, Dr. Dorel Coica, Prorectorul Universitații de Vest ”Vasile Goldiș” Arad, filiala Satu Mare, prof. univ. Gavril Ardelean, prorectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad, Anca Hermenean. Numeroase cadre didactice, studenţi şi masteranzi au umplut aula instituţiei de învăţământ.

Festivitatea de astăzi a început cu intonarea Imnului României, a imnului Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” şi Gaudeamus Igitur. După mesajul prorectorului Gavril Ardelean preoţii parohi romano-catolic şi ortodox Roman Ioan şi Doru Lostun au binecuvântat noul an universitar.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef în alocuţiunea sa a subliniat importanţa sprijinirii învăţământului pentru tinerele generaţii: „Datoria noastră este de a sprijini alte și alte generații de tineri să pornească în viață cu această șansă a unei pregătiri de elită.

De aceea, încă o data vreau să ma bucur împreună cu dumneavoastră că această Universitate există și că ea se dezvoltă. Universitatea la care studiați Dumneavoastră este sprijinită de toți cei care, la nivel local, înțeleg rostul școlii.

Consider că decizia politică în ceea ce priveşte modernizarea sistemul de învăţământ trebuie să se bazeze pe principiul conform căruia educaţia reprezintă  mai întâi o investiţie şi abia apoi un cost social.

Țin să-i mulțumesc cu acest prilej domnului prorector Gavrilă Ardelean pentru sprijinul pe care ni l-a oferit pentru a înființa la Satu Mare secția de chirurgie vasculară. Sunt sigur că vom colabora pe viitor și pentru alte proiecte. Spitalul Judeţean are avizul Ministerului Sănătăţii pentru chirurgie cardiacă şi în momentul de faţă reamenajăm chirurgia cardiovasculară şi în sfârşit vom avea şi la Satu Mare chirurgie cardiacă şi cardiovasculară.

Am susţinut în permanenţă programele de cooperare la nivelul universităţilor şi consider că aceasta este una dintre căile esenţiale prin care putem să sprijinim şi învăţământul românesc. Recent, am semnat împreună cu Spitalul Județean de Urgență un protocol cu Universitatea din Debrecen pentru a moderniza secția de obstetrică-ginecologie.

Stimați studenți, în momentul în care veţi termina facultatea,  va trebui să confruntaţi deja cu o lume mult mai dură a competiţiei. Vreau să închei spunându-vă încă o dată că aveţi o şansă extraordinară. Aveţi, fără îndoială, o mulţime de probleme. Pe unele le veţi rezolva singuri, pe altele vă promit să le rezolvăm împreună.

Vă urez succes acum, la început de nou an universitar.”

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad are 14 specializării cu 80 de cadre didactice care de-alungul timpului au dat peste 12,000 de absolvenţii la nivel licenţă, aceştia ocupând funcţii importante în diverse domenii.

Lasati un comentariu