Si Satu Mare va avea centură de ocolire

• publicat la: 26 noiembrie 2012
Si Satu Mare va avea centură de ocolire

Luni, 26 noiembrie 2012  a fost publicat pe site-ul SEAP anunţul pentru  licitaţia execuţiei construcţiei variantei de ocolire a municipiului Satu Mare.

Prin grija Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Ovidiu Silaghi, candidatul USL pentru Camera Deputaţilor pe Colegiul II construcţia variantei de ocolire a municipiului Satu Mare se realizează. Dacă în data de 6 noiembrie Guvernul aproba Hotărârea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții “Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare”, în data de 26 noiembrie scoate la licitaţie contractual de execuţie.

Data licitaţiei este de 8 ianuarie 2012 şi are o valoare de 309.824.992 lei.

Municipiul Satu Mare se află situat la intersecţia a numeroase căi de comunicaţie rutiere şi feroviare: DN19A, DN19, DJ103A, DJ194 şi magistrala de cale ferata 402 (Oradea-Halmeu), iar dezvoltarea industrială şi economică a oraşului a atras în această zona un important trafic de vehicule astfel încât necesitatea construirii unei centuri ocolitoare a devenit vitală pentru descongestionarea traficului local. Stabilirea secţiunii transversale tip pentru varianta de ocolire a municipiului Satu Mare s-a făcut având în vedere necesitatea satisfacerii unor viteze de circulaţie ridicate în condiţii de siguranţă şi confort.

Centura ocolitoare a municipiului Satu Mare are o lungime totala de 13,572 km, 2 noduri rutiere si 5 poduri si pasaje.

Durata de executie a obiectivului de investitie este de 12 luni si are o valoarea totală de 379.846 mii lei. Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează de la Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie.

 

 

Lasati un comentariu