Acuzaţii grave de sabotaj la adresa Ungariei înaintea meciului cu România

• publicat la: 17 ianuarie 2013
Acuzaţii grave de sabotaj la adresa Ungariei înaintea meciului cu România

Conducerea Federatiei de Fotbal din Ungaria este acuzata ca a sabotat partida cu România, din preliminariile Cupei Mondiale 2014, pentru ca aceasta sa se dispute cu portile inchise.

Gyorgy Szollosi, unul dintre cei mai reputati analisti de sport din Ungaria, a lansat o ipoteza incredibila, intr-o emisiune de la postul de televiziune M1.

Potrivit analistului maghiar, conducerea fotbalului din Ungaria a planificat suspendarea pentru meciul cu România.

Maghiarii si-ar fi dorit sa joace fara spectatori meciul cu România intrucat rivalitatea existenta ar fi putut duce la incidente mult mai grave.

„A trecut foarte mult timp de la meciul cu Israel, care, totusi, a fost un amical. Sefii Federatiei probabil ca au facut lobby pentru aceasta suspendare pentru ca riscurile ar fi fost incalculabil mai mari, iar noi nu putem imblanzi mii de huligani”, a argumentat Szollosi.

De asemenea, Szollosi a sustinut ca maghiarii vor pierde aproximativ 500 de mii de euro ca urmare a suspendarii.

Comisia de Disciplina a FIFA a suspendat terenul Ungariei pentru un meci, astfel ca partida cu Romania, programata la 22 martie, se va disputa cu portile inchise.

FIFA a luat aceasta decizie ca urmare a comportamentului rasist pe care fanii maghiari l-au avut in timpul meciului amical cu Israel.

Ungurii vor plati si o amenda in valoare de 40 de mii de franci elvetieni.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu