Recomandări MAE pentru turiştii care merg în Austria

• publicat la: 4 ianuarie 2013
Recomandări MAE pentru turiştii care merg în Austria

Austria este o ţară cu un nivel de criminalitate scăzut.
Numere de urgenţă:

122 – serviciul de urgente pompieri
133 – serviciul de urgente politie
144 – serviciul de urgente salvare
112 – numarul general de urgenta (valabil in toate statele UE)

Este recomandată cu insistenţă incheierea unei asigurări medicale de sănătate sau obţinerea Cardului European de Sănătate inainte de a pleca intr-o călătorie.

Dacă vă imbolnaviti sau aveti un accident pe durata unei sederi temporare intr-un stat membru UE, formularul E112 sau Cardul european de asigurări sociale de sănătate vă va da acces la ingrijirile medicale necesare.

Costurile medicale pentru tratamentul acordat in unitatile spitalicesti austriece se suporta personal, in absenta unei acord expres al CNAS privind efectuarea tratamentului in Austria.

Condiţii privind traficul auto

In perioada 1 noiembrie – 15 aprilie este obligatoriu ca autoturismele să fie dotate cu pneuri de iarnă.

Accesul pe autostrazi se face in baza unei vignete, care poate fi procurata de la punctele de trecere a frontierei, de la benzinarii sau de la magazinele de difuzare a presei. Pretul ei difera in functie de perioada de valabilitate. Amenda pentru lipsa vignetei este de 120 euro. Neplata ei pe loc determina riscul de a achita o suma si mai mare, cuprinsa intre 300 euro si 3.000 euro.

Accesul in anumite zone turistice se face pe drumuri taxate suplimentar.

Telefon de urgenta: 120

Centura de siguranţă este obligatorie, iar minorii până la vârsta de 12 ani trebuie să dispună de scaun special.

Contravaloarea amenzilor de circulatie este incasata fie pe loc de către politist, fie ulterior, prin intermediul autoritatii administrative locale.

In cazul in care cetăţeanul străin nu poate achita amenda pe loc sau refuză plata, politistul poate incasa direct o sumă ce reprezintă o garantie sau poate ridica diverse bunuri tot ca si garantie, amenda urmând să fie stabilită de către autoritatea administrativa locală, ulterior. Pentru incălcări grave ale regimului rutier garantia poate fi chiar autoturismul cu care se deplasa contravenientul.

Lasati un comentariu