Şcoala Vasile Lucaciu îşi evocă patronul spiritual

• publicat la: 21 ianuarie 2013
Şcoala Vasile Lucaciu îşi evocă patronul spiritual

Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” a aniversat într-un mod inedit cei 161 de ani de la nașterea patronului să spiritual. Orele de limba română au  debutat cu scurte prezentări ale personalității celui care a fost „Leul de la Șișești”, de către profesoara Graz Gabriela.

De asemenea, la orele de istorie a fost prezentată semnificația zilei  de 21 ianuarie pentru școală, dar și date importante din biografia dr. pr. Vasile Lucaciu.

Personalitatea părintelui spiritual al Școlii Gimnaziale „Vasile Lucaciu” a fost apoi evocată în Cabinetul de Documentare și Informare (CDI), unde prof.Nicoleta Ioan a făcut o scurtă incursiune în biografia lui Vasile  Lucaciu, arătând rolul pe care l-a avut în lupta pentru unitatea națională a tuturor românilor. A fost amintita și  participarea acestuia in delegatia care a inaintat  Memorandumul impăratului de la viena,Franz Iosef, subliniindu-i importanța dar si consecintele ce au decurs din aceasta.

La finalul activității, în semn de respect pentru cel al cărui nume școala îl poartă, elevii claselor a VII-a A și a VI-a A, participanți la eveniment, au cântat „Doina lui Lucaciu”.

redacţia

Lasati un comentariu