Ultima lecţie de literatură, ţinută „in absentia”-Ioana Cîcu

• publicat la: 3 iunie 2013
Ultima lecţie de literatură, ţinută „in absentia”-Ioana  Cîcu

Liceul Teoretic Carei a găzduit astăzi, 3 iunie 2013, un moment comemorativ adus doamnei profesoare Ioana Cîcu, trecută în nefiinţă la 24 mai 2013.Iniţiativa a aparţinut direcţiunii liceului şi câtorva profesori inimoşi, momentul fiind organizat de prof. Dana Pop.

După păstrarea unui moment de reculegere,Paul Sarvadi,fiul doamnei profesoare, a adresat câteva gânduri,mulţumind liceului pentru iniţiativa demnă de toată lauda şi rugând profesorii din cadrul catedrei de Limba şi Literatura Română să continue activităţile iniţiate de doamna Cîcu de-a lungul timpului, şi anume ziarul şcolii, respectiv trupa de teatru. De asemenea, în memoria acesteia, a făcut un apel la cultivarea dragostei pentru literatură în rândul elevilor.

Prof. Alina Iacobuţ a evocat figura Ioanei Cîcu într-o ultimă lecţie de literatură, ţinută „in absentia”, în care s-au derulat marile momente şi marile pasiuni ale dumneaei.În tot acest timp,pe fundal  rulau imagini surprinse in timpul diverselor activităţi sau deplasări la evenimente organizate de Ioana Cîcu.

A urmat un moment artistic al cărui amfitrion a fost eleva Patricia Coşarcă (XI A), în cadrul acestuia recitând elevii Alexandra Oneţiu (X E), Andreea Moisei (XII E), Claudian Şiman (X E) şi Alex Mureşan (XI E), recitări intercalate de câteva momente muzicale pe versuri de Nichita Stănescu în interpretarea Denisei Bîc (X A) acompaniată la chitară de Putovici Abel (IX B).

La final, invitaţii au avut ocazia să exprime câteva gânduri legate de amintirea doamnei profesoare. Au evocat-o Adriana Sas, profesor de limba şi literatura română la   Grupul Şcolar Teologic Romano-CatolicHam Janos” din Satu Mare, prietenă de-o viaţă, elevi, cunoscuţi, la final sora dumneaei mulţumind în numele familiei pentru gestul făcut de către Liceul Teoretic în memoria celei ce a fost, profesor Ioana Cîcu.         

 

 

Alina Iacobuţ, Liceul Teoretic Carei                                   

comentarii

de Zelma la 4 iunie 2013 - 15:39

Dumnezeu sa o odihneasca!
Mi-a fost foarte draga Doamna Cicu si am iubit-o foarte mult!
A fost diriginta mea si profesoara preferata, petrecusem atatea momente minunate alaturi de ea.
Nu o sa o uitam niciodata , cu siguranta, noi – toti elevii clasei XII-A – 1996

de fost elev la 6 iunie 2013 - 22:25

Am avut onoarea ca sa o am ca profesoara timp de 2 ani.Nu numai ca a fost un profesor,ci si un mentor adevarat.nu ne-a predat doar materia pt scoala,dar ne-a pregatit si ne-a impartasit din experientele ei fara nicio restrangere.

Avand in vedere ca a fost o profesoara mult iubita si apreciata la Liceul Teoretic,as sugera ca in fiecare an sa se organizeze un concurs in memoria ei,un concurs de teatru,de compunere/recitari de poezii sau alte variante,gen concursul Memorial de matematica Petkes Grigore.

Lasati un comentariu