Evocare Ioana Cîcu

• publicat la: 20 ianuarie 2014
Evocare Ioana Cîcu

Sala Cavalerilor de la  Castelul Karolyi s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei care duminică seara au venit să asiste la evocarea  personalităţii  celei care a fost prof. Ioana Cîcu.

Organizat de Şcoala Gimnazială „Vasile Lucaciu” Carei,OFL Carei, Direcţia de Cultură şi Sport Carei, cu sprijinul Liceului de Artă „Aurel Popp” Satu Mare, spectacolul comemorativ a debutat cu un emoţionant discurs al prof. Alina Mocanu.

Lacrimi au mijit în colţul ochilor celor prezenţi când pe ecranul plasat în acest scop s-au derulat imagini cu cea care a fost prof. Ioana Cîcu, Coca pentru cei apropiaţi, mulţi dintre ei regăsindu-se în fotografii.

Filmul „unui destin şi nu al unei biografii”, cum spunea Alina Mocanu în discursul său, a readus în memoria celor prezenţi pe Coca cea plină de viaţă, iubitoare a tot ceea ce însemna frumos, artă, literatură, teatru.

Pentru că Liceul Teoretic Carei îi datorează înfiinţarea trupei de teatru, spectacolul a continuat cu un fragment din „D’ale Carnavalului” de I.L. Caragiale, interpretat de elevii Claudian Şiman şi Alexandra Oneţiu.

Poezii dragi ei au fost apoi recitate de Roxana Mihaly, Sergiu Fogaş şi Dan Coşarcă, elevi ai aceluiaşi liceu a cărui destine le-a condus o perioadă ca directoare. Spectacolul a continuat cu un potpuriu de dansuri de societate interpretate de membri ai trupei de dans Lead and Falow. Clasa a III-a de la Şcoala Gimnazială „Vasile Lucaciu” a adus în faţa publicului un mănunchi de cântece pentru mama.

Ultima parte a spectacolului a fost susţinută de elevii Liceului de Artă „Aurel Popp” din Satu Mare ce au interpretat vocal sau instrumental mai multe piese clasice.

Câştigătorii primei ediţii a Concursului de creaţie literară „Ioana Cîcu” au fost premiaţi în pauza dintre piesele clasice ale elevilor sătmăreni. La secţiunea liceu s-au numărat printre câştigători: Alisia Aştilean, Ardelean Patricia, Adina Doiciar, Tania Todea, Cătălin Terheş, Modolina Pal, Ştefana Lăţa, Alecsandra Moldovan, Patricia Elena Jurj, Florin Tămaş, Alexandra Cogneac, Paul Ancuţa şi Blaga Bianca. La secţiunea gimnaziu au fost premiaţi: Miruna Todea, Heveli David, Denisa Corina Bolba, Rareş Costaş, Tania Gabor, Ioana Han, Daniel Druţaş, Sergiu Bârle, Schefler Petra, Patricia Cociorvă, Pereni Mark, Diana Druţaş, Cătălin Papp, Florentina Buze, Balazs Vivien, Daian Dragoş.

Nicoleta Latiş

Lasati un comentariu