Primarii careieni nu au luat parte la manifestările Zilei Imnului Naţional

• publicat la: 29 iulie 2013
Primarii careieni nu au luat parte la manifestările Zilei Imnului Naţional

Puținii participanți care s-au încumetat să înfrunte canicula au avut parte de o manifestare sobră dedicată Zilei Imnului Național. Spre deosebire de municipiul Satu Mare,unde la sarbatoare au participat cei trei primari,la Carei,niciunul dintre primari nu a facut  deplasarea la Monument desi nu erau in concediu.

Au fost prezenti 4 consilieri USL,personal din cadrul unitatilor MAI,pensionari si veterani.Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Național al României urmat de un scurt Te Deum oficiat de un sobor de preoți. În continuare, Bogdan Georgescu a făcut un scurt istoric al Imnului național al României. 

Aflăm cu aeastă ocazie că ideea unui imn național a apărut în prima parte a veacului al IX-lea.

 Odată cu instaurarea regimului totalitar în România, imnul țării a devenit „Zdrobite cătușe în urmă rămân” pe versuri de Aurel Baranga, compozitor fiind Matei Socor. În această perioadă imnul a fost schimbat de mai multe ori. Ultimul imn comunist a fost varianta modificată a cântecului patriotic „Trei culori” scris de Ciprian Porumbescu. Actualul Imn al României, „Deșteaptă-te, române!” este compus de Anton Pann, pe versurile lui Andrei Mureșanu în timpul Revoluției de la 1848 și cântat pentru prima dată la Râmnicu Vâlcea în primele zile ale mișcării populare.

Izbucnit din piepturile revoluționarilor din 1989, care au răsturnat regimul totalitar,  „Deșteaptă-te, române” fost desemnat ca Imn Național de noul regim democratic ce se înfiripa în România.


În încheierea evenimentului, Adrian Ștefănuți a recitat poezia care a fost sursa de inspirație a imnului sărbătorit astăzi: „Adio. La târgoviște” de Grigore Alexandrescu.

  redactia

 

comentarii

de Kovacs Jeno la 29 iulie 2013 - 13:44

N-am putut veni. Mi-a fost teama ca o sa-mi fiarba zerul din cap pe canicula asta!

de Gigi la 29 iulie 2013 - 14:48

saracu de tine

de rusine la 29 iulie 2013 - 15:28

rusine sa va fie keizer si kovacs ca poftiti la banii romanesti si apoi ignorati sarbatorile statului care va plateste salar si de unde va luati malaiu ca sa va cumparati case de vacanta si masini luxoase;/mereti in ungaria daca nu va place tricoloru romanesc ca aici suntem in ROMANIA jeguri ordinare ce sunteti!!!
va e rusine de imnu national da nu va e rusine sa furati bani romanesti de la guvern!!!!
lipitori si sugatori ce sunteti…rime lipicioase si urduroase.

de un roman la 29 iulie 2013 - 16:12

Eu cred ca prezenta primarilor la astfel de evenimente este obligatorie si face parte din fisa postului…Neindeplinirea sarcinilor de serviciu eu stiu ca se penalizeaza indiferent de domeniul in care activezi.De ce nu fac consilierii romani niste sesizari la Consiliul Judetean,Prefectura sau Guvern…?De ce nu se reclama aceste aspecte,de ce nu cheama televiziunile centrale,de ce nu se opresc de catre aceste institutii romanesti finantari si proiecte de care oricum mai mereu beneficiaza doar ungurii?Din pacate cu exceptia a unul sau doi consilieri romani restul dorm sau sunt de valoare indoielnica.E usor sa te afisezi la evenimente si in rest sa-i lasi pe Groful Eugen si pe Rosu Imparat sa faca ce vor cu trupa de consilieri husari a caror singure ,,merite” is ca-s huni si nimic mai mult si voteaza ce vrea groful dupa ideologii aprofundate la Budapesta si Tabara de vara de la Baile Tusnad…Eu as propune ca Buletin de Carei sa faca o campanie de presa si nu numai ca salariile Grofului Eugen si a lui Rosu Imparat sa fie taiate… A lui Eugen oricum… 🙂

de lena la 29 iulie 2013 - 16:28

primaru a dat zeci de milioane la presa jdeteana ca sa scrie ce spune el si sa taca si sa nu vada realitatile din oras.
la finu de la tvu satmarean si la cei cu renovarea castelului se dau sutele de milioane din banii careienilor/acolo se duc banii careienilor ca urmasii hunilor nu sunt in stare sa lucre ceva ca sa castige si stau numa la colt sa pandeasca cand pot smenui cate ceva

de un roman la 29 iulie 2013 - 16:36

Doamna Lena nu ma refeream la televiziunile sau presa din Satu Mare…Faceam referire la tot ce inseamna presa centrala.

de emil la 30 iulie 2013 - 12:15

Vedeţi-vă de treabă! Imnul nu s-a intonat nici la şedinţa consiliului local

de emil la 30 iulie 2013 - 12:23

Şovinii hungarişti exploatează legislaţia românească ultrapermisivă şi democratică. Deci, ei nu sunt singurii vinovaţi pentru astfel de manifestări. Să-i dăm faptuitorului ce-i al făptuitorului, dar să ne mai uităm şi la cei care au creat condiţiile pentru ca astfel de fapte să ramână nesancţionate!

de emil la 30 iulie 2013 - 12:27

Legelista şi respectul faţă de simbolurile româneşti sunt un exemplu tipic de paralelism. Nu au nici un punct comun cu ele.

de emil la 30 iulie 2013 - 12:37

lena, ungurii nu sunt urmaşii hunilor! Ar fi vrut ei să fie, fiindcă atunci ar fi fost în Panonia pe la 450, deci mai repede cu peste 400 de ani decât honfogla(gu)lasul pe care ei înşişi îl fixează pe la anul 900 după Hristos. Că sălbăticia şi cruzimea lor i-a făcut repede cunoscuţi şi temuţi în Europa -cam la fel ca pe huni, asta e altă treabă. Aşadar, să-i lăsăm în Asia inclusiv pe la anul 800 aproape de 900, că pe urmă ne mai trezim că revendică nu numai Transilvania ci şi o bună parte din Germania şi estul Franţei şi Italia, în numele stăpânirii lui Attila.

de dac la 30 iulie 2013 - 12:51

orice origini ar avea si oricum se considera ei deocamdata primarii traiesc numai datorita statului roman care le da un salar.
contractul de munca in baza caruia pot incasa un salar este inregistrat la institutiile romanesti si salarul se da in lei asa ca pot ei sa tot bata din gura ca nimeni nu ii angajeaza in ungarica lor sau de unde zic ei ca provin.
cum la firmele lor personale au dat kix se cheama ca inca stau la mila romanilor!

de careian la 30 iulie 2013 - 21:32

ce asteptati de la 2 ANALFABETIIII

de coriolan la 30 iulie 2013 - 22:05

No BinE primar baci! N-ai venit,n-ai venit! Da” anu’ viitor ti-om monta un legkondi sa nu-ti hearba zeru!

de Jeno nu eugen la 31 iulie 2013 - 04:01

legkondi, legkondi, dar uselica tot coabiteste cu basul.
cand va veti dezice de bas, atunci sa va luati de covaci eugen ca nu vine sa participe la fanfaronada voastra ieftina in care va dati mari romani, dar de fapt sugeti din banii oamenilor de rand, mafie uselisto pedelista ce sunteti. rusine cohabitantilor!

de uselicacareian la 31 iulie 2013 - 07:32

ia sa vedem noi cine cu cine coabiteste la CAREI sicine e marele sugator de banide la oamenii de rand.
apoi un primar udemerist are datorii la statul roman pentru ca nu este instare sa platesca dupa falimentele firmelor sale personale and a incercat pe barba lui sa faca pe managerul.
acum are retinere din salar de 30% si orasu trebuie sa se imprumute cand el ar putea sa dea inapoi miliardele si nu am mai plati dobanzi pentru creditele luate.
din banii oamenilor de la Carei tot acest primar a cumparat masina pe fundatia de turism local pentru ca el nu poate sa aibe nimic pe nume pana nu plateste datoriile la stat.
din banii de la buget da salar de zeci de milioane la ginerele lui angajat la primarie fara concurs.
mafia legelista din primarie angajeaza pe banii careienilor un cultivator de cucuruz pentru ca este sotul consilierei udemeriste venig si nu un specialist in arboricultura.
tulipanii careieni au scris in ziarele lor platite de la primarie ca sa nu se mearga la vot la referendum,ca baselu trebuie sustinut pentru cat ii ajuta pe ei asa cum a fost scris si aici atunci.
tulipanii careieni prin seful lor iau de la gura copiilor cu handicap care nu sunt membrii de uniune si le taie ajutorul social dar nu spun ca la oamenii care lucreaza la sectia de scaune de pe strada ecoului nu se fac carti de munca la toata lumea si cand vine controlu sunt ascunsi in depozit si cand sunt accidentati asa ca simonca sunt pusi sa semneze hartii ca a fost in timpul liber.
in curand despre sugatoriipensionari tulipaniconsilieri si despre coabitarea lor cu baselu

de caraian la 31 iulie 2013 - 07:39

saracu jeno cum se strofoaca el sa convinga romanii ca el este eugen dupa nevasta si pe unguri ca este jeno… dar uita sa spune ca nu are niciun copil din cei doi care sa fie botezat la romani.

de viki la 31 iulie 2013 - 07:51

coabitarea luijeno cu justitia locala merge din plin ca numai asa un sugator de bani publici poate sa stea linistit dupa ce anagajeaza numai rude si prieteni la primarie si mai si da fondurile din carei pentru firmele prietene si cumpara copacei cu 3 miloane sijumatate bucata.
mafia legelista e de fapt protejata de justitia locala

de maricica la 31 iulie 2013 - 18:46

vai , sunteti mari inventatori

de Marcela la 1 august 2013 - 08:58

da,da e stana noastra,cui nu ii place sa isi ia cetatenia si sa plece ca usa e deschisa si nu va mai trebui sa traiti din ce produce stana

de Kovacs Jeno la 1 august 2013 - 16:31

@zsolti

Nu numai ca miros toti a stana, dar ne dau si noua cas si branza ca sa nu murim de foame si ca sa traim foarte bine in stana lor.
In plus, mie mi-au dat si zer pe gratis iar eu mi l-am turnat in cap. In loc de materie cenusie.

de avram iancu la 2 august 2013 - 06:56

rusine sa le fie…astea sunt legile din romania,sa fi facut asta intr-un stat civilizat ,era demult impuscat…

Lasati un comentariu