Crin Antonescu doreşte alegerea primarilor din două tururi de scrutin şi susţine modificarea Codului Silvic

• publicat la: 28 septembrie 2013
Crin Antonescu doreşte alegerea primarilor din două tururi de scrutin şi susţine modificarea Codului Silvic

Sâmbătă ,pe aeroportul din Satu Mare,Crin Antonescu a susţinut o scurtă conferinţă de presă,alături de europarlamentarii Ovidu Silaghi şi Eduard Hellvig, ministrul Finanțelor Publice, Daniel Chițoiu, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David,  analistul Niels Schnecker, preşedintele Consiliului Județean Adrian Ștef dar și viceprimarul Marcela Papici.

Legea electorală a fost unul din subiectele cele mai dezbătute,liderul  liberal reuşind să contracareze provocările din partea unui reporter insistent care incerca să afle mai multe detalii despre probabilitatea ruperii USL pe fondul nemultumirilor exprimate tot ieri de vicepremierul Liviu Dragnea.

“Inteleg că domnul Dragnea are nemultumiri legate de posibilitatea modificării legii electorale.Nu comentez declaratiile ,in general dar subscriu la ideea  că sunt destul de multe lucruri de clarificat in cadrul uniunii pentru a putea merge mai departe dar  această coliţie nu se va rupe, cel puţin până în 2016, aşa cum am promis alegătorilor. Am avut o intelegere in cadrul USL,de a discuta pachetul legii electorale si o vom face.E un proiect  important si e bine ca   initiativele majore să le luăm impreună.Eu nu am comentat despre faptul că, de pildă, proiectul Codului Silvic pe care l-a initiat colega noastră, doamna ministru Lucia Varga, un proiect foarte important, un proiect asteptat, stă de multă vreme in dezbatere publica, trebuia conform unui calendar să intre demult in dezbaterea guvernului, pentru că există nişte motive pentru a-l promova ca Ordonanţă de Urgenţă, s-a mai prelungit această aşteptare.”

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că el personal susţine alegerea primarilor precum şi a  presedintilor de  CJ în două tururi de scrutin,pentru că e in favoarea cetăţeanului.

Peste tot in aceasta lume primarul se alege în două tururi de scutin astfel ca cel ales să aibă o maximă legitimitate.La fel si in cazul alegerii presedintelui de Consilii Judetene deoarece nu cred că e bine ca un presedinte să fie ales doar de consilieri.Cât priveşte Camera Deputatilor,părerea mea personală e că ar trebui să revenim la alegerea  pe liste a deputaţilor” a punctat Crin Antonescu.

In cadrul conferintei,liderul liberal Crin Antonescu a oferit si câteva date legate de  viitoarea regionalizare.In opinia acestuia, criteriile etnice nu pot sta la baza delimitării unei regiuni, această abordare nefiind naţionalistă şi nici antimaghiară,”regionalizarea se face pentru o mai bună dinamică economică  iar dacă nu, nu merită făcută. Pur şi simplu pentru a rearanja administrativ nişte capitale şi pentru a inventa nişte funcţii noi în nomenclatorul şi aşa foarte încărcat al acestui stat nu are rost”.

Intrebat despre cum vede relatia din PNL si UDMR,Crin Antonescu a afirmat ca  cele două formatiuni au o bună relatie  “cu sau fără regionalizare”.

La finalul conferintei de presă,delegatia condusă de Crin Antonescu s-a deplasat la  Sighetu Marmatiei, unde are loc Scoala Politică ”Gheorghe I. Brătianu”, organizată in fiecare an de Tineretul National Liberal.

Daniela Ciută

 

Lasati un comentariu