Oficialităţi din Ungaria la sfinţirea noii clădiri a Liceului Teologic Romano-Catolic din Carei

• publicat la: 18 septembrie 2013
Oficialităţi din Ungaria la sfinţirea  noii clădiri a Liceului Teologic Romano-Catolic din Carei

Update:

Potrivit organizatorilor,vor participa la eveniment vicepremierul ungar, Semjen Zsolt,precum si presedintele UDMR,Kelemen Hunor.

Joi, în cadrul unei festivităţi va fi inaugurată şi sfinţită noua clădire a Liceului Teologic Romano Catolic Sfântul Iosif de Calasanz din Carei.Liceul se bucură de o clădire nouă.

Oficialităţi din Ungaria şi România, donatori, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, ai Consiliului Judeţean şi  Local vor fi prezenţi la sfinţirea noii clădiri a Liceului Romano Catolic Sfântul Iosif de Calasanz din Carei, joi 19 Septembrie.

Inaugurarea va începe de la ora 12:00, cu programul de cântece a elevilor liceului, după care se va tăia panglica de la intrarea clădirii, iar episcopul Eugen Schönberger va sfinţi noua aripă a şcolii. După cum a declarat Poszet Anikó, directoarea anterioară a liceului, comunitatea speră, ca această nouă clădire va ajuta, ca copii să aibă parte de o educaţie şi pregătire cât mai complexă.

Lucrările de construcţie a noii clădiri a liceului s-au finalizat recent. La parter se găsesc patru săli de curs, cu grupuri sanitare. De la parter poate fi accesată o mică curte interioară, şi sala de sport. Clădirea veche este legată cu cea nouă cu un coridor acoperit, s-a amenajat şi curtea între cele două clădiri, şi s-a realizat un teren de sport conform standardelor, se mentionează  in comunicatul remis de către Episcopia Romano Catolică.

comentarii

de Leon la 18 septembrie 2013 - 09:25

Aduce jeno intariri ca sa nu huiduie lumea cum sifoneaza banul public.
Baga mare la seminar ca are nevoie de voturili de la catolici.Scolile romanesti sunt la fel ca pe vremea ocupatiei-fara fonduri fara geamuri si fara aprobari de proiecte de la directoprul varna LEVENTE DE LA PRIMARIE.
Proiectele depuse de ani de zile de scolile romanesti stau in sertare iar cel mai mic caiet cumparat de ..aliati se deconteaza pe loc.Foarte crestineste se procedeaza de catre tulipani ..nu avem cuvinte….

de natalia la 19 septembrie 2013 - 07:12

vom vedea un exemplu despre cum trebuie sa se poarte romanii in scolile romanesti din ungaria si cum sa fie sustinuti de oficialii romani.
ca un pas inainte in bunele relatii cu vecinii,mostenirea Gojdu ce cuprinde cladirile impozante in stil brancovenesc din centrul Budapestei vor fi retrocedate propietarului de drept,Bisericii Ortodoxe romane al care fiu a fost Gojdu.

de Aurel la 19 septembrie 2013 - 09:10

Kelemen Hunor revine la Carei cu aceleasi intentii de discriminare ca in noiembrie cand era in plina campanie si a dorit ca la teatrul orasenesc sa fie inconjurat numai de maghiari?
Daca nu are cunostinte inca despre orasul Carei il informam ca romanii au fost aici de pe vremea dacilor liberi si e pacat sa bage zazanie intre etnii.Chiar si groful Karoly avea o buna realtie cu romanii mai ales ca detasamantele sale de paza au fost formate din romanii ce locuiau in cartierul Haiducilor!!!

Lasati un comentariu