România – Ungaria 3-0

• publicat la: 6 septembrie 2013
România – Ungaria 3-0

România a obţinut cel mai bun scor în meciurile oficiale cu Ungaria; Avem acum 75% şanse să ocupă loc de baraj. Bombă detonată la Praga care favorizează…România.

România a reuşit o victorie extrem de preţioasă în cursa pentru locul de baraj. Cea mai categorică victorie într-un meci oficial împotriva Ungariei. Ne-am temut înainte de meci, nu atât de mult de Ungaria, cât ne-am temult de faptul că unii dintre jucătorii români nu au jucat niciun minut în vreun meci în acest început de sezon. Chiar dacă anticipările privind unii jucători români au fost confirmate – Torje a fost zero barat, Stancu nu a contat deloc – România a obţinut o victorie fără drept de apel datorită unui tactici bine alese. Este adevărat, chiar dacă multe minute în prima rezită şi minute bune în repriza a doua maghiarii au presat, ei nu au arătat mare lucru şi au părut, mai ales în defensivă o echipă foarte nesigură. Principala vedetă a ungurilor, Szalai este un vârf de temut, dar pe Naţional Arena nu i-a avut alături pe Farfan şi Drexler, coechipierii săi de la Schalke04, ci nişte connaţionali destul de modeşti.
Acum, hop-ul cheie a fost trecut. După toate probabilităţile Ungaria nu ar putea să ne mai întreacă în clasament. Dar, meciul cu Turcia devine capital. Şi Turcia nu este Ungaria şi nu credem că mai poate juca aşa de slab cum a făcut-o în „tur” în meciul de pe „Sukru Saracoglu”. Un egal cu Turcia ne asigură însă aproape sigur locul de baraj.

O primă repriză perfectă din punct de vedere tactic

Echipa României a jucat foarte bine din punct de vedere tactic în prima repriză. Este adevărat, a avut şi marele avantaj al deschiderii scorului chiar în debutul meciului. Românii au ale varianta îngheţării jocului şi invitării oaspeţilor în atac, mergând pe cartea contraatacului. A fost soluţia cea mai bună, pentru că pe spaţiile mari lăsate de defensiva ungară se putea manevra foarte uşor. Aşa s-a ajuns şi la faza înscrierii celui de-al doilea gol. Dar aşa cum anticipam, am jucat în „9” prima repriză, Torje şi Stancu fiind simpli figuranţi, singurele lor realizări fiind două „transformări” de rugby. Dar ţinând cont că maghiari au avut în primele 45 de minute o defensivă jalnică (fundaşii şi închizătorii au gafat foarte mult şi au evoluat de parcă ar fi jucat pentru prima oară împreună), s-a reuşit o diferenţă de 2 goluri chiar şi evoluînd „fără” doi oameni. Este adevărat şi maghiarii au avut vreo 4 oameni „în minus”. De remarcat pentru această parte a meciului precizia din apărare arărată de „galbeni” şi pressingul foarte bun făcut de „tricolori” la 30-35 de metri de poarta noastră.

O repriză a doua fără inhibiţii

Primele 10 minute ale reprizei a doua au semănat cu tot ce s-a jucat în primele 45 de minute. Inspirat, Piţurcă a renunţat la mâna moartă Torje, l-a trecut pe Maxim pe dreapta – adică acolo unde joacă el la Stuttgard – şi ulterior a mai făcut şi alte modificări inspirate. Din minutul 60 s-au înmulţit acţiunile ofensive în careul unei echipe maghiare care nu s-a regăsit la Bucureşti. S-a ratat mult în ultima parte a jocului, iar o diferenţă de 4 sau 5 goluri nu ar fi fost un scor exagerat.

Bucureşti: timp perfect pentru fotbal, 24o
Stadion: Naţional Arena
Spectatori: 41.405

Arbitru: Alberto Mallenco (Spania)
Asistenţi: Roberto Diaz Perez şi Pau Cebrian Devis (Spania)
Al patrulea oficial: Carlos Gomez (Spania)

Romania: Tătăruşanu – Măţel, Dorin Goian, Chiricheş, Raţ – Bourceanu, Pintilii – Torje (min.58 – Tănase), Maxim (min.63 – Popa), Bogdan Stancu – Marica (min.80 – Hoban).
Pe bancă: Lobonţ, Lung jr. – Luchin, Papp, Latovlevici, Găman, Alexe, Dragoş Grigore, Gigel Bucur.
Selecţioner: Victor Piţurcă

Ungaria: Bogdán – Vanczák, Guzmics, Lipták, Kádár – Koman, Korcsmár (min.34 – Hajnal), Varga J. (min.68 – Lovrencsics) , Dzsudzsák – Böde – Szalai.
Pe bancă: Kiraly, Megyeri – Elek, Laczko, Nemeth, Fiola, Gyomber, Devecsery, Szabics, Szakaly.
Selecţioner: Egervari Sandor

Au înscris: 1-0 (min.2 Marica), 2-0 (min.31 Pintilii), 3-0 (min.87 Tănase)

Cartonaşe galbene: Bourceanu – Korcsmár, Vanczák, Liptak

Şuturi: 16 – 7
Şuturi pe spaţiul porţii: 7- 1
Ocazii mari: 4 – 1
Cornere: 6 – 3
Faulturi: 16 – 14

Surpriză uriaşă la Praga

Bomba serii a explodat la Praga, unde echipa Cehiei, aflată la concurenţă cu Bulgaria pentru locul 2 în grupă, a fost învinsă de echipa Armeniei. O naţională a Armeniei care a mai detonat două bombe în această primăvara. Prima a fost una „sinucigală”, armenii pierzând acasă în faţa extrem de modestei echipe a Maltei, pentru ca numai după patru zile să surclaseze în deplasare, 4-0, echipa Danemarcei. Dar chiar şi cu victoria de pe Idraets Park din Copengaha, în mod normal Armenia nu putea emite pretenţii la Praga, mai ales că în toamnă pierduse acasp, 0-3, în faţa cehilor. Acum, armenii au condus la pauză cu 1-0, au fost egalaţi şi au dat lovitura de graţie în minutul 90+2. Victoria armenilor redeschide acum lupta pentru locul 2 şi pentru Danemarca, dar şi pentru…Armenia. În acelaşi timp, victoria armenilor este preţioasă pentru…România. Pentru că în final echipa care va ocupa locul 2 în această grupă ar putea avea al 9-lea punctaj. Şi în acest caz, o calificare a României chiar şi în situaţia pierderii meciului cu Turcia, nu ne-ar costa prea mult.

Grupa A.
Macedonia – Ţara Galilor 2-1 (1-1)

Grupa B.
Cehia – Armenia 1-2 (0-1)
Malta – Danemarca 1-2 (1-1)

Grupa C
Kazahstan – Insulele Feroe 2-1 (0-1)

Grupa D
Turcia – Andorra 5-0 (2-0)

Grupa E
Norvegia – Cypru 2-0 (1-0)

Grupa F
Rusia – Luxemburg 4-1 (2-0)

Grupa G
Letonia – Lituania 2-1 (2-1)

Grupa H
Ucraina – San Marino 9-0 (4-0)

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu