Pelerinaj la Bixad de sărbătoarea Sf.Maria

• publicat la: 15 august 2014
Pelerinaj la Bixad de sărbătoarea Sf.Maria

Mănăstirea Bixad este una dintre cele mai căutate locuri de pelerinaj din regiunea noastră, întrucât aici  se află “Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni”. Mănăstirea care poartă hramurile “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, respectiv “Adormirea Maicii Domnului”, este situată pe un deal din comuna Bixad, la 10 km nord-vest de Negreşti-Oaş.Anual,sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului atrage  zeci de mii de credincioşi Renumele bisericii din Bixad provine şi din prezenţa unei Icoane Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului. Icoana a fost donată de împăratul Manuel al II-lea Paleologul comitelui Balc al Maramureşului şi mutată în 1853 la Bixad. Este considerată a fi o Icoană făcătoare de minuni, întrucât doi bărbaţi, unul invalid de şapte ani şi altul bolnav de cancer s-au vindecat miraculos după ce s-au rugat la Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Bixad.“ (St. Metes, 1936).

Slujbele au debutat joi seara cu Prohodul Maicii Domnului,apoi  Liturghia de noapte,iar în cursul zilei de vineri, cu ocazia sărbătorii Adormirii  Maicii Domnului, episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, Timotei Lauran, a oficiat o Liturghie Arhierească.

Au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef,primarul comunei Bixad, Ioan Tătar. După slujba de sfinţire a apei a urmat o Liturghie Arhierească, săvârşită de PS Timotei Lauran, alături de un sobor format din 12 preoţi şi diaconi, printre care şi protopopul ortodox de Oaş, Mihai Feher, şi stareţul mănăstirii, arhimandritul Emanuil Rus.

redactia

Lasati un comentariu