Fotbal: Victorie importantă pentru România

• publicat la: 8 septembrie 2014
Fotbal: Victorie importantă pentru România

România a castigat meciul cu Grecia din preliminariile pentru Campionatul European din 2016, scor 1-0.Singurul gol al meciului a fost marcat in minutul 10, de Ciprian Marica, dupa un penalti obtinut de Alexandru Chipciu.

Echipa României a obţinut toate cele 3 puncte în primul meci al calificărilor pentru „Franţa 2016”. O victorie preţioasă pentru că a fost învins capul de serie nr.1 al grupei. În mod normal această victorie ar trebui să asigure 50% calificarea, ţinând cont că primele două clasate vor merge direct în Franţa. Totuşi nu se pot trage concluzii, pentru că echipa Greciei a jucat penibil de slab.

 “Jocul Greciei a fost exact ca unul în care aş juca eu cu Bogdan Stelea acum. Au fost lenţi, şi asta ne-a convenit” (Mircea Sandu fost preşedinte FRF)

„Sunt extrem de dificile jocurile cu Grecia. Dacă ne uităm la prima repriză, a fost o victorie normală. Am luat 3 puncte contra celei mai bune echipe din grupă. Ei au suferit mult la capitolul fizic, am trecut şi eu prin asta” (Victor Piţurcă).

Potrivit ziare.com,jurnalistii maghiari au avut o reactie surprinzătoare după ce România a obtinut o victorie extrem de importanta, scor 1-0, pe terenul Greciei, in preliminariile pentru Campionatul European din 2016.

„Ce noroc pe români!”, au exclamat jurnalistii maghiari, care sustin că tricolorii au avut din nou sansa de partea lor.

„Dupa ce meciul Ungaria – România s-a disputat fara spectatori din cauza unei bătăi, românii au avut din nou noroc si au evoluat cu portile inchise si la Pireus. Cu siguranta nu-si doreau publicul fanatic din Grecia, dar penalitatea decisă in urma cu patru ani i-a ajutat”, a scris Nemzeti Sport.

In ceea ce priveste golul marcat de Ciprian Marica din penalti, ungurii il descriu drept „un cadou făcut de Holebas”.

Concluzia ungurilor? „Marii câştigători ai primei runde din grupa F sunt românii, care au fost asigurati ca vor continua cu Victor Piturca”, mentioneaza publicatia maghiară.

Ungaria a pierdut primul meci din preliminarii in grupa României, iar atmosfera din lotul vecinilor nostri este extrem de tensionata inaintea duelului cu tricolorii, ce va avea loc in luna octombrie.

Ungaria a fost infranta pe teren propriu de Irlanda de Nord, scor 1-2, iar suporterii si-au pierdut răbdarea cu selectionerul Attila Pinter.

„Pinter, demisia!”, au strigat fanii maghiari furiosi, dar selectionerul ungurilor nici nu vrea sa auda de asa ceva.

„Unor oameni le-a placut meciul, altora nu. Eram prea ocupat cu meciul, nu i-am bagat in seama. Adevaratii unguri au stat cu noi pana la final!”, a reactionat Pinter.

Acesta nu are insă probleme doar cu suporterii, ci si cu jucătorii. Adam Szalai a anuntat deja că nu va mai veni la natioala cu el selectioner, iar maghiarii sustin ca sunt si alti jucatori care intentioneaza sa faca acest pas.

România si Ungaria se vor intalni pe 11 octombrie, intr-un meci din grupa F a preliminariilor pentru Campionatul European din 2016.

comentarii

de mitica la 8 septembrie 2014 - 13:41

si iar vor sparge fanii homvezilor tot ce le iese in cale

Lasati un comentariu