Ponta nu rezistă la UDMR

• publicat la: 19 decembrie 2014
Ponta nu rezistă la UDMR

Guvernul a schimbat prefecții din cele trei județe cu o densă minoritate maghiară, după ce ce UDMR a reclamat unele intervenții nelegitime.

Marius Popică a fost retras de la conducerea prefecturii Covasna şi înlocuit cu subprefectul Sebastian Cucu, Vasile Oprea a fost schimbat din postul de prefect al judeţului Mureş cu Lucian Goga (PSD), iar Petres Sandor (UDMR) a fost retras din postul de prefect în cel de subprefect în Harghita, conform Mediafax.  Postul de prefect al judeţului Harghita a fost preluat de către subprefectul Jean-Adrian Andrei, susţinut de PSD.

Prefectul de Covasna a fost criticat de liderii UDMR după ce acesta a cerut înlăturarea steagului secuiesc din spațiile publice.

Marius Popica a susținut că nu înţelege protestul UDMR, deoarece, în calitate de garant al legii, nu a făcut altceva decât să ceară respectarea unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile a Curţii de Apel Braşov, pronunţată în urmă cu câteva luni, care a decis că steagul secuiesc a fost arborat ilegal şi trebuie înlăturat. Prefectul a menţionat că primarii localităţilor Ozun şi Târgu Secuiesc, aflați în situaţii similare s-au conformat, precum și faptul că cei care sunt nemulţumiţi de legile existente au la îndemână pârghiile democratice necesare pentru modificarea lor,conchide dcnews.ro.

Potrivit Dan Tanasa,măsura guvernului condus de Victor Ponta este un răspuns la presiunea venită din partea UDMR după ce Oprea a acționat în judecată mai mulți primari UDMR în cazul steagului secuiesc (detalii aici). Tribunalul Mureș a dat deja câștig de cauză Prefecturii Mureș în cazul primarului din Sângeorgiu de Pădure (detalii aici) și Ghindari (detalii aici).

Lasati un comentariu