Provocările UDMR

• publicat la: 12 februarie 2015
Provocările UDMR

Pentru  românii din Carei   nu mai este demult o ştire de senzaţie faptul că UDMR îşi permite să ignore de facto orice lege, fie că e a  bunului simţ  sau a  convieţuirii paşnice si respectabile cu celelalte comunităţi etnice.

Vizitele dese ale reprezentantilor UDMR la Carei au adus mereu ofensă comunităţii române care  este  ignorată  la manifestările de interes public, la obiective aflate în patrimoniul oraşului, cum au fost cele  din 6 noiembrie 2012 de la depunerea capsulei timpului la Teatrul Municipal numai în prezenta oficialilor de etnie maghiară şi la fel în  data de 26 octombrie 2014 când panglica inaugurală de la Casa de Cultură municipală a fost tăiată doar de oficiali maghiari,pentru care programul artistic a fost desemenea numai în limba maghiară deşi la Carei convieţuiesc cu maghiarii şi românii si şvabii sau rromii. Nu am uitat nici de aniversarea a 300 de ani  a  cartierului  careian „Gradina Viilor” , exclusiv in limba maghiara!  Deci, nici  o diferenţă  între manierele secuieşti de care citim în presă şi cele ale administraţiei locale UDMR-iste. Si la Carei apar tot felul de tipărituri care falsifică istoria locală reală şi se distribuie gratuit numai  pentru a mutila gândirea tinerei generaţii şi a o  subordona intereselor lor meschine şi oculte.

Mă refer în special la „Traseul Legendelor Sătmărene” , care potrivit unor cititori, încă se distribuie pe raza municipiului Carei , fiind tipărită din fonduri europene în mii de exemplare. Evident că pentru tipărirea unui dicţionar biobibliografic careian, Tezaur spiritual si Cultural careian , primăria nu a alocat 3 mii de lei pentru  ca să beneficieze şi bibliotecile şcolare  de date despre personalităţile locale de renume. De ce să nu mai îngroape încă odată nume de referinţă din cultura noastră locală?

Lipsa de reacţie a autorităţilor statului au încurajat astfel de manifestări secesioniste , care duc la învrăjbirea  etniilor ce formează comunităţi locale, pentru a abate atenţia de la adevăratele intenţii ale UDMR.

Potrivit unui comunicat sosit pe adresa redactiei, aflăm  că un parlamentar UDMR, deputatul infractor Marko Attila, nepotul lui Marko Bela, a dispărut din vizorul autorităților române fugind la Budapesta după ce, pe 3 decembrie 2014, Camera Deputaților a votat încuviințarea arestării sale.

In acest timp,Marko Attila postează nestingherit pe pagina sa de socializare că este nedreptățit și dă declarații presei maghiare din România despre inocenţa sa, adică despre nerecunoaşterea actului de justiție de care a fugit cu complicitatea statului maghiar care îi oferă protecţie.

Ascunderea lui Marko Attila de către Ungaria permite însă desfășurarea în continuare a unor proceduri ilegale de retrocedări false, similare cu cea a Colegiului Miko din Sfântu Gheorghe pentru care a și fost condamnat.

Conform celor afirmate de deputatul Bogdan Diaconu, “la Tribunalul Harghita există pe rol pretenția Asociației Composesorale Bunurile Private din Ciuc de ”retrocedare” a circa 20.000 ha de pădure prin simpla înființare de către UDMR a unei asociații cu același nume ca al Asociației originale care deținea acele suprafețe de pădure, valoarea ”retrocedării” fiind estimată la 50 de milioane de euro.

Dacă statul român nu face efortul de a-l recupera pe Marko Attila pentru a-i da justiției șansa să oprească furtul calificat de proprietăți, există șansa să nu putem opri la timp rețeaua de retrocedări false puse la cale de Ungaria cu ajutorul UDMR, dar și al altor entități maghiare, iar statul român să fie păgubit de suprafețe importante de pădure, dar și de clădiri și alte bunuri de o valoare inestimabilă”.

Mai apoape de noi, numele capitalei Ardealului este contestat de către organizaţii maghiare ,acestea  fiind deranjate  de denumirea  Napoca a municipiului, aşezare  fondată în 124 d.Hr. sub numele de Municipium Aelium Hadrianum Napoca, după cum consemnează napocanews.ro

Nici măcar dezbaterea bugetului clujean nu mai suscită interes din partea aleşilor  locali de la UDMR care sunt interesaţi mai mult de amplasare de plăcuţe  înscrise în limba maghiară.

Din oraşul  unui nominalizat UDMR la Ministerul Culturii din România pentru care limba română  este  ba străină ba de cetăţean,şi care nu are niciun biped în familie,  aflăm că statuia Reginei Maria  a fost vandalizată,  o inscripţie vulgară, care trădează frustrări naţionaliste şi porniri iredentiste maghiare fiind „trântită”  pe soclu cu vopsea greu de şters, potrivit ebihoreanul.ro .

Nici statuia lui Baba Novac din Cluj Napoca nu a scăpat de vigilenta privire a celor certati cu legea bunului simţ şi a respectului reciproc, după cum aflăm de la napocanews.ro

Nu am uitat nici de episodul…„căderii”  plăcii Avram Iancu din Carei …după cum încerca să dreagă busuiocul primarul, punând evenimentul pe seama vechimii plăcii…o antichitate de vreo 15 ani.

Profitând de faptul că UDMR are majoritate  în Consiliul Local , primarul şi-a permis să îşi aleagă ca viceprimar tot un candidat pe listele UDMR , sfidând încă odată normele civilizate de convieţuire  din  localităţile multietnice. Exponenţii acestei formaţiuni cer tot felul de drepturi în localităţile unde sunt minoritari dar unde sunt majoritari calcă în picioare celelalte etnii.

Preşedintele UDMR Carei, care este şi primar, împarte   un oraş din  România  în perimetre etnice, cu concursul  Direcţiei judeţene de Cultură din subordinea Ministerului Culturii , împiedicând orice  initiativă a românilor de a –şi omagia personalităţile prin amplasare de busturi în locurile dorite din oraş, altele decât cele aflate în imediata  vecinătate a Monumentului Ostaşului Român…”singurul teritoriu românesc din oraş” dacă ar fi să dăm crezare celor afirmate  în grupurile din reţelele de socializare .

Nici măcar problemelor  sociale ale etnicilor maghiari din oraş, neaparţinând însă UDMR , nu  li se acordă atâta importanţă   ca celor legate de interzicerea  vreunui bust  românesc în municipiul Carei. Înverşunarea lor nu cunoşte limite, angrenând în jocul lor murdar instituţii de cultură şi autorităţi adormite dar mai ales urmaşi ai grofilor Karolyi care au cedat în 1907 Castelul careian, statului, împovăraţi de datorii fiind.

Sunt de notorietate cuvintele primarului Kovacs de la şedinţa din 24 iunie 2014, când a fost solicitată  aprobarea amplasării bustului Regelui Ferdinand al României în parcul castelului-  ”mă  forţaţi să spun că rugămintea familiei Karolyi este să nu amplasăm pe nimeni  în  curtea castelului  înafară  de familia  lor.Nu  forţaţi  lucruri ce nu e bine  să  forţaţi!”

În acest timp,  UDMR  lansează un buletin informativ în limba engleză prin care  vrea sa informeze ambasadele din România și Ungaria despre ”abuzurile, încălcările și violarea drepturilor maghiarilor din Transilvania”….  Poporului român cine îi apără drepturile la exprimare şi trăire românească?

În ţara noastră, unde suntem contribuabili oneşti, am ajuns să  ne fie îngrădit dreptul de a amplasa busturi ale personalităţilor româneşi în oraşul unde trăim?

Români şi maghiari deopotrivă sunt chiriaşi captivi  în blocul din proprietatea primăriei Carei unde convieţuiesc alături de şobolani şi îşi aduc apă potabilă de la cişmelele din oraş dar sunt puşi să plătească  ca apă potabilă apa cu miros de urină ce curge la robinete.

Români si maghiari deopotrivă sunt obligati să încheie căsătorii la Centru Social din Carei  pentru că Starea Civilă şi sala de căsătorii nu sunt  primite  în noua clădire a primăriei Carei. Români şi maghiari deopotrivă sunt obligaţi   să îşi achite contribuţiile la bugetul local şi de stat în timp  ce preşedintelui UDMr din Carei  i  se permite eşalaonarea datoriilor la bugetul de stat pe mulţi ani de zile  prin poprire pe salar. Români şi maghiari deopotrivă sunt lipsiţi de informaţii din partea primăriei Carei în ce priveşte posturile  vacante scoase la concurs deşi  a fost angajat la primărie un administrator de pagini oficiale pe reţele de socializare, angajat nu se ştie cum şi  pe ce perioadă şi nici  cu cât este remunerat.

Totul este posibil la Organizaţia guvernamentală primăria Carei din România, unde  primarul îşi permite lejer , fără să fie deranjat, să plătească un consilier personal  cu acte în regulă, din 2008, fără ca acesta să frecventeze locul de muncă  din primărie,  pentru care încasează lunar peste 2.100 lei ( socotiti din septembrie 2008 cât a încasat fără să vină la locul de munca din primarie)  şi  să se ocupe din postul de redactor şef al unui  ziar local maghiar de denigrarea fără dovezi a celor ce inoportunează  noaptea  gândirii secesioniste a  celui ce-i  semnează statul de plată .

 

Daniela Ciută

comentarii

de Truli la 12 februarie 2015 - 20:41

udemeristii sunt ca toti parvenitii si se preocupa de buzunarul lor si se fac ca uita de saracii lor!
baga slujbe pentru prostirea lor si cultiva ignoranta lor ca sa poata apoi manevra masa de vot asa cum vor ei !
saracie lucie si in secuime dar conacele grofilor ar face invidios si un rege..asistati sociali din belsug la primaria carei dar uitati la consilierii udemeristi de au facut de cand sunt cu banii orasului pe mana..lucrarile la apa cu masrter plan se fac cu firma unui consilier local si la fel si alte meciuri!
prostii sunt tot saracii care sunt bagati in seama doar la vot!

de Petre la 17 februarie 2015 - 19:03

Asa se intampla cand romanii dorm si lasa iredentistii maghiari din oras sa reinvie stafia lui horti si sa stranga impozitele de la romani ca sa le dea famigliei tulipane mafiote!!!
nici ungurii obisnuiti din oras nu o duc mai bine ca romanii sau svabii da li se cere votul numai ca falimentatorii de firme personale sa aduca teroarea in oras!!!

Lasati un comentariu