Jandarmeria a aplicat 3 sancțiuni, în valoare de 2000 lei, după evenimentele de la dezvelirea bustului regelui Ferdinand

• publicat la: 12 mai 2015
Jandarmeria a aplicat 3 sancțiuni, în valoare de 2000 lei, după evenimentele de la dezvelirea bustului  regelui Ferdinand

Contribuţia jandarmilor la siguranţa sătmărenilor în perioada 8-10 mai a.c, s-a materializat prin executarea unui număr mare de misiuni.

Echipajele de jandarmerie au acţionat cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

În urma executării acestor misiuni au fost constatate 23 fapte de natură contravenţională şi 3 fapte de natură penală.

Faptele  de natură penală,  pentru care jandarmii în patrule mixte cu polițiștii sătmareni au întocmit  acte de constatare, au fost: furt, loviri și alte violente și tulburarea ordinii publice.

Tulburarea ordinii şi liniştii publice,  provocarea de scandal, refuzul de legitimare sau consumul de băuturi alcoolice în locuri publice au fost principalele  fapte de natură contravenţională  constatate de jandarmi  și sancționate cu 4  avertismente scrise şi 19 amenzi contravenţionale, în valoare de  peste 8.000 lei.

 Din cele 23 de sancțiuni aplicate de  jandarmi, 3 sancțiuni s-au aplicat în temeiul Legii 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, în valoare totală de 2000 lei pentru tulburarea ordinii publice pe timpul desfășurării unei adunări publice comemorative la Carei.

Precizăm că persoanele care au tulburat ordinea publică pe timpul desfășurării  adunării publice comemorative la Carei au fost sancționate și de polițiști la regimul circulației pentru oprirea interzisă și accesul interzis cu câte o amendă în valoare de 390 lei fiecare.

Pentru un plus de siguranţă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare sfătuieşte cetăţenii, să  solicite ajutor în caz de urgenţă, celei mai apropiate patrule de ordine publică sau să sune la apelul 112.

    Aparat  de fotografiat  profesional  găsit de jandarmi ,  restituit proprietarei

Duminică, 10 mai a.c, în jurul orei 7.00, o patrulă de jandarmi, în timp ce asigura măsurile de ordine publică pe raza municipiului Satu Mare, a găsit în apropierea  Bulevardului Cloșca  o geantă neagră, ce cuprindea  un aparat de fotografiat  profesional, marca NIKON D 3100.

Patrula  de jandarmi a făcut demersuri pentru pentru identificarea celui care l-a pierdut. În urma verificărilor efectuate, jandarmii au identificat proprietarul,  o tânără  din Satu Mare, care a declarat că îl achiziționase cu o săptămână în urmă,  dar că nu observase dispariţia aparatului.

Tânăra s-a bucurat de recuperarea aparatului și le-a mulţumit celor doi jandarmi, plt.maj. Botârlă Marius şi plt. Roatiş Dan, pentru promptitudinea şi spiritul civic de care au dat dovadă.

comentarii

de Horia Mărieș la 12 mai 2015 - 10:57

Propun redactiei BdeC să deschidă imediat o listă de subscripții (o colectă) pentru strângera sumel totale de 2000 + 4 x 390 = 3.560 lei cu care au fost amendați cei 4 tiriști de către jandarmerie si poliția rutieră. Să informeze donatorii voluntari asupra modului de trimitere a sumei donate (prin transfer bancar, prin mandat poștal, etc.)

Mă simt pe deplin solidar cu cei patru, nu îi condamn de loc pentru ce au facut, ba dimpotrivă, le apreciez curajul și spiritul de inițiativă, eu cred că ei au greșit doar fiindcă s-au arătat a fi adevărați români, spre deosebire de oficialitățile sătmărene care au participat la eveniment doar pentru a–și face reclamă/campanie electorală și fiindcă TIR-iștii si-au exercitat doar dreptul garantat de Constițuția României la liberă exprimare a opiniilor. N consecință, eu unul o să donez. Gestul lor merită cu vârf âi îndesat suma totală de 3.560 de lei, mai ales fiindcă au demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că până si mămăliga românească explodează, dacă este zgãndărită până dincolo de limitele șuportabilului și a răbdării omenești.
Eu unul țin să le mulțumesc fiindcă ne-au dat o lecție de curaj și de demnitate.
Chiar dacă o să fiu singurul care face acest gest din această țară!

de caraian la 12 mai 2015 - 11:49

jandarmeria a amendat cumva si directia de cultura judeteana pentru tulburarea bunelor relatii intre romani maghiari in carei???
cum isi permite o institutie de stat sa imnparta orasul carei in perimetre pentru romani si unguri pe baza solicitarii primariei carei?
ce amenda a fost data acestor incitatori de catre jandarmerie?

de Horia Mărieș la 12 mai 2015 - 11:50

DE FAPT NESIMTIREA INFINITÁ, SCRIGÁTOARE PÂNÁ LA CER, NEOBRÁZAREA, PUPINCURISMUL EXAGERAT ȘI PERMANENT ARĂTAT FAȚĂ DE KOVACS ȘI GOVOR ESTE, MINCIUNILE DEȘĂNȚATE SUNT CELE CARE ÎNGRIJOREZĂ CEL MAI MULT LA NULITATEA DE SZ.L.FINUL, AUTORUL ARTICOLULUI:
„Nesimţire liberală dusă la extrem” 11/05/2015 : Bursa zvonurilor

„Pentru prima oară în Carei, o manifestare de ţinută a fost conturbată în cel mai ordinar mod cu putinţă. Camionagiii n-au apărut tocmai întâmplător în zonă la dezvelirea bustului Regelui Ferdinand. Cei mai atenţi dintre participanţi au observat cum şeful liberalilor careieni şi nevasta sa îşi tot întorceau capul în direcţia din care au venit ulterior camioanele. Întrucât era linişte totală, nevasta nefastă s-a depărtat puţin şi a dat un scurt telefon. Mai mulţi trecători au auzit cum îi chema pe camionagii, în frunte cu cel ce ţopăie precum o sarcă toantă. Pe un ton dur, femeia le-a cerut să vină mai repede, căci imediat se termină manifestarea. Apoi s-a furişat înapoi între participanţi, filmând de zor aşa-zisul protest spontan. Spre norocul liberalului şi al soţiei sale, camionagiul cu creier de sarcă a reuşit să agite spiritele. Însă a ratat momentul, în zonă rămânând doar liberalii şi jandarmii. Toţi ceilalţi careieni au plecat către casele lor, dezgustaţi de gestul liberalilor. Aceştia şi-au jurat că nu vor mai vota în viaţa lor cu aceşti oameni care visează în zadar la funcţia de primar şi la majoritatea în Consiliul Local.”

de csongor la 12 mai 2015 - 14:34

liberalii careieni au manifestat cu foi in fata bustului fata de bataia de joc a autoritatile judetene si puteti sa vedeti pe fiecare cum ridica foaia si a fost frica la toti jurnalistii sa scrie despre ei .
alegerile la carei au fost castigate de johanis si daca kovacs a spus ca magyar ember sa voteze pe ponta si aic mare durere la banditi!!keizer si pinter ai votat ponta ca sa ramaneti pe funcrii? ilie ciuta a avut curaj sa iese in fata si sa ridice elegant foaiele pentru rege dar voi ati ascuns in spate la govor si stef care da la voi posturi la neveste si copii.soferul cu camionul nu poate nimeni sa spuna la el ca sa ieise la protest ca saptamana trecuta a iesit cu camioanele la drum pentru ca sa arate cum fura apaserv la lucrarile din oras cu conducetele de apa .lucrare a fost dat la firmal lui consilierul udmr csizma si au fost aduse masinile de acum 60 de ani de la ungaria din muzeu.lorant iar ai facut de rusine la tine cu ce ai scris si daca ai luat pentru asta inca o sute de milioane!

de misu la 12 mai 2015 - 15:22

RUSINE !!!

de Florin la 12 mai 2015 - 17:40

doamna ciuta am citit ca oamneii tin cont de parerea dvs si am dori sa faceti bine si sa scrieti si la DNA si la PARCHET sa vina si sa cerceteze unde se tot scurg puhoaiele de bani din primarie si din ce bani a facut jeno casa in debrecen si de ce nu scrie gazeta finului primarului despre traficul ce face soferul primarului cu tigari cu masina ford a primariei?
va rog sa intrebati pe domnul primar de ce da ajutoare sociale la familiile cu vile si masini puternice in curte?
puteti sa chemati DNA sa cerceteye de ce sucurile fura curent electric si de ce fostul delegat satesc de la ianculesti are teava de gaz trasa sub contor la viloaia in care stat ? e adevarat ca are pensiie de handicapat de vedere de 980 de lei si conduce ditai masina prin carai?
poate afla DNA unde sunt banii stransi de la ianculesteni pentru gaz deoarece domnul ciocan a spus ca el a platit introducerea de gaz in sat..

de josef la 12 mai 2015 - 21:34

domnul primar sa se ocupe sa isi plateasca datorile pentru care are retinere pe salar din 2008 pentru ca nu a platit datoriile la bugetul de stat.
apoi sa se ocupe sa termine cu datul de ajutoare sociale la prietenii cu care a fal;imentat firmele de mobila.
primarul sa termine cu santajul ianculestenilor carora nu le face capela mortuara dar le ia lacul din sat si bucati de pasune.
unde sunt terenurile din domeniul statului de la carei domnule primar?

de careian la 15 mai 2015 - 05:23

D-nule horia,adunati si puneti bani deoparte pt ca amicul dvs cu mintea intunecata,sirca,a vandalizat o masina si a batut doi oameni nevinovati.vreti sa-i platiti eventual si cautiunea??nu vad nici un articol despre acest incident.

de Horia Mărieș la 15 mai 2015 - 06:36

@careian la 15 May 2015 – 05:23

Habat n-am cine este amicul meu cu mintea întunecată numit Sirca, nu tin minte de cand am fi noi doi amici, habar n-am ce mașină a vandalizat și pe cine a bătut, în plus, chiar că nu știu cine este „@careian”-ul anonim care imi scrie tocmai mie pe această temă.
Vreau detalii nu ciripituri și cimilituri securiste, ca să mă lămuresc, eu n-am prieteni vansali și bătăuși.
Rudele ți le dă Dumnezeu, prietenii ți-i alegi singur.
Dacă acest Sirca este nevinovat, o să strâng bani și o să-i plătesc cauțiunea.
Dacă este vinovat, n-are decãt să și-o plătească singur și să nu conteze pe mine. Nici „@careian”-ul.

de careianul la 15 mai 2015 - 06:49

de evenimentul cu masina primariei ce face trafic de tigari ati scris ..si cu soferul prins in vama?

de de un careian nepolitician la 15 mai 2015 - 10:50

Cine,cum si cand protesteaza este alegerea fiecaruia dar cand isi bate joc de munca altuia este revoltator si inacceptabil.Sa vandalizeze in acest fel un rondou de flori, sa-si bata joc de muncitorii care au lucrat la ea este inadmisibil…Ce sa zic:NO COMMENT!!!

de Nelu la 15 mai 2015 - 10:58

e revoltator ca au pus in fata bustului flori in loc de platou pentru ceremonii?
daca nu era domn ul ciuta nu aveati voi ce sa amplasati ca nu va duce capul numai sa furati si sa copiati de la altii!

de de careian nepolitician la 15 mai 2015 - 14:25

Eu ma refeream la sensul giratoriu care a fost calcat intentionat de o masina. Daca e suparat cineva pe conducerea orasului de ce isi bate joc de muncitori?

de Horia Mărieș la 15 mai 2015 - 17:52

@careian la 15 May 2015 – 05:23

Aflu acum din presa de ziare sătmăreană „Chuck Norris de Carei. Doi polițiști și un jandarm bătuți de un bărbat de 60 de ani”.
Recunosc că dumneata ai fost cel mai bine informat, probabil că te informazi direct de la organe, sau faci parte dintre acele organe.

Păi da. Observ ca in acest caz Parchetul Carei se mișcă cu viteza luminii. Mirare mare că Adormirea Maicii Domnului prim-procurorul de Carei poate să se miște atàt de repede in unele cazuri. A cam incurcat-o omul, au pus autoritățile șaua pe el.
Nici nu-mi închipuiam că o să-l ierte sau că o să-l lase in pace după evenimentele de la dezvelirea bustului Ferdinand I.
Intrebarea suplimentară este, oare cåt de mult l-au provocat polițistii și jandarmii pe cetățeanul de 60 de ani. Cred insă ca la intrebarea asta n-o să aflăm răspuns. La dezvelirea din 10 mai, Omul păreau cu toate mințile la purtător. Nu părea că ar fi bolnav la căpățãnă așa cum se insinuează. Necazurile și sidările l-or fi adus la capătul răbdării. Se mai întâmplă.

Bineînțeles că finul alcoolist, o ține una și bună și încearcă să arunce toată vina în cârca liberalilor careieni. Nici nu te poți aștepta la altceva din partea unui terchea-berchea slugă smerită pe viața la kovacs și la govor și total lipsit de caracter.

„Camionagiul protestatar care a tulburat duminica trecută manifestările ocazionate de dezvelirea statuii Regelui Ferdinand, la instigarea liberalilor, a fost implicat în cursul zilei de joi într-un nou scandal. În urma unui neînţelegeri cu un careian aflat la volanul maşinii personale, camionagiul s-a năpustit asupra sa şi i-a aplicat mai multe lovituri.”

Cei care-l ling de obicei pe primaș drept in fund, ii pot ridica acum osanale in direct:
„În această seară la Audiențe în direct de la ora 18.30 vom discuta despre problemele dar și investițiile din muncipiul Carei. Pentru a răspunde cetățenilor nemulțumiți l-am invitat în platoul Tv pe Eugen Kovacs primarul careienilor.
Pe lângă posibilitatea de a intra în direct sunând la numărul de telefon ….. mai puteţi să ne trimiteţi şi SMS-uri cu tarif normal la numărul …….. sau să ne lăsaţi mesajele dumneavoastră pe pagina noastră de facebook – Audienţe în direct.”

de Horia Mărieș la 15 mai 2015 - 17:58

E faină emisiunea „Audiențe in direst”. Este super pl–cut si f. Amizant să asculți un bãlbãit mincinos și lipsit total se obraz.
Parcă te-ai uita la Cascadorii Rãsului, episodul 2, „Primașul gábor de Carei.” E tare tipul în parcare.
Să-l mâncați sănătoși, fiert intr-un ceaun de bogrács.

de eduard la 15 mai 2015 - 22:54

vorbiti de primarul care are salarul taiat si nu are casa lui si nici masina lui si nimic in proprietate si fura banii de la oras si de la fundatia de turism ca sa isi cumpere masina? cu care masina a facut accident….
de primarul care a lasat soferul sa faca naveta in ungaria cu masina primariei si care a fost prins cu trafic de tigari in vama?
e primarul care are casa in debrecen si care face afaceri cu spitalul carei unde ia intre 1500 si 3000 euro pentru angajare/?

de Horia Mărieș la 16 mai 2015 - 09:19

de Horia Mărieș la 16 May 2015 – 09:14

Comentariul dvs. asteapta sa fie moderat
Analistul de talie mondială Sz. L. școlit bine in ziaristică mai ales atunci când și-a luat o găleată de bălegar in cap de la numitul Veress, soțul nepoatei grăjdarului grofului Karolyi continuă să scormone rahatul în fițuica sătmăreană govoristă la care este director general. Iată ce scrie măgarul:

“Chetă pentru plata amenzilor. Gesturile nebuneşti ale camionagiului vin pe fondul unei ample campanii declanşate de liberalii careieni împotriva amplasării bustului Regelui Ferdinand între Catedrala Ortodoxă şi Monumentul Ostaşului Român. ….
Deşi liberalii au negat orice asociere cu camionagiii protestatari, pe blogul deţinut de soţia unuia dintre liderii PNL Carei a apărut un apel pentru organizarea unei chete în vederea achitării amenzilor primite de Petru Sârca şi ciracii săi. … De asemenea, careienii întregi la minte se întreabă tot mai îngrijoraţi cât vor mai continua liberalii campaniile de incitare, care ajung să provoace incidente tot mai violente. Szasz Lorand”

Răspuns la alegațiile acestui aventurier, a acestui neica-nimeni, a acestui
terchea-berchea bețivan, perpetuu îndatorat și pupincurist, așa cum de altfel îl știe întreg Sătmarul (orașul și județul), finul primașului careian:

1. Liberalii careieni și mai ales blogul deținut de soția unuia din liderii PNL Carei n-au absolut nici o legătură cu apelul pentru organizarea a unei chete in vederea achitărili amenzilor. Cel care a lansat apelul a fost subsemnatul și eu n-am absolut nici o legătură cu liberalismul, nici măcar cu cel careian, asta fiindcă eu nu fac politică de nici un fel. Nu mă dezic.

Este adevărat că trăiesc în Polis (Polisurile sunt orașe-state ce se aflau în Grecia Antică) trăiesc in cetate, mă implic in viața cetății (inclusiv în viața Careiului unde sunt contribuabil) iau atitudine față de cele ce se intâmplă prin Polis dar nu fac nici un fel de politică de sorginte dâmbovițeană sau balcanică, fiindcă aceasta nu este de mine.

Politica din zilele noastre se potrivește, vine exact ca o mănușă doar unor escroci sadea, unor infractori, unor penali cum sunt Govor, Valer Marian, Dragnea, Hrebenciuc, Mazăre, Vanghelie, Udrea, Năstase, Ponta, Băsescu, etc.
Le vine la toți rãndul la dreapta judecată și la sejururi îndelungate petrcute in Beciul Domnesc, nici o grijă!
La lista anterioară se pot adăuga oricând și cei care fac parte din gașca primașului careian.
Dovada faptului că eu am fost autorul apelului precum precum și argumentele care m-au condus la această propunere se pot citi foarte clar pe pagina din BdeC unde este postat articolul „Jandarmeria a aplicat 3 sancțiuni in valoare de 2000 leii după evenimentele de la dezvelirea bustului Regelui Ferdinand I”

Trăim într-o țară liberă și este dreptul meu incontestabil să sponsorizez pe oricine vreau, dacă eu chiar asta vreau.
Nu trebuie sâ dau socoteală nimănui, nici măcar unui szasz, dacă vrea să scot bani din buzunar, cu conditia să nu fie vorba de mită.

Concluzie la pct. 1: Szasz Lorand nu este nimic altceva decât un mincinos nenorocit.

2. Dacă prin “careieni întregi la minte”, Sz.L. îi numește doar pe cei care fac parte din gașca pestilențială a primașului pe care el se simte dator să-l pupe în fund zilnic, n-am nimic impotrivă. Dacă însă, în această mulțime pestriță, Sz.L. a vrut să-i includă și pe cetățenii onești, români, maghiari, șvabi, evrei (mai sunt vre-o trei), rromi ai Careiului, atunci pur și simplu îl desfid pe finul cel jurnalist al primașului. Cum pisici de are Sz.L. neobrazeala atât nețarmuită încât să-și permită să le pună careienilor în gură vorbe pe care aceștia nici nu le-au rostit?

Concluzia la pct. 2 este una mai simplă și anume o indicație fermă adresată numai și numai lui Sz. L. și anume ca pe viitor să nu se abată de loc de la drumul care-l va conduce drept în

https://www.facebook.com/FaceFMRadio/photos/a.170635152987479.51613.166677890049872/755178864533102/?type=1&theater

Se pare că doar acolo îi este locul.

Acesta nu este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

de Horia Mărieș la 16 mai 2015 - 10:18

Ca să nu se mai revolte atât de tare numitul Szasz Lorand atunci când este vorba de chetă, anunț pe această cale ca fac apel la donatii in favoarea amantei lui Băse, cea care are acum foarte mare nevoie de cash. Tot restul i s-a confisat. Donatorii voluntari vor fi recompansati cu o piesă rămasă din lengeria (cât mai) intimă a Nuțicăi. Si cu un pupic.
Vă rugăm să nu vă inghesuiți totuși prea tare.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/lovitura-crunta-pentru-udrea-a-pierdut-totul-536138-1.html

Lasati un comentariu