Cum și-a propulsat deputatul fugar Marko Attila toate rudele în funcții la stat

• publicat la: 10 iunie 2015
Cum și-a propulsat deputatul fugar Marko Attila toate rudele în funcții la stat

Deputatul demisionar al UDMR Marko Attila Gabor, dat în urmărire generală, deoarece se sustrage mandatului de arestare preventivă emis, în lipsă, pe numele său, încasează în continuare bani de la statul român. Nu direct, ci prin intermediul rudelor sale, pe care le-a propulsat în funcții parlamentare și guvernamentale.

Marko Attila Gabor este căsătorit cu Marko Magdolna, o femeie cu zece ani mai tânără. Înainte de căsătorie, aceasta se numea, potrivit informațiilor aflate în baza de date a Direcției de Evidență Informatizată a Persoanei, Magdalena Ferencz, născută în București și domicilată într-un apartament la bloc, în sectorul 4 al Capitalei.

La aceeași adresă își mai are domiciliul și fratele Magdolnei Marko, Robert Ferencz.  Conform unor informații din arhiva Oficiului Național al Registrului Comerțului, Marko Magdolna, împreună cu fratele ei, Robert Ferencz, și cu actualul urmărit general pentru fraude la ANRP, Marko Attila Gabor, au înființat, la data de 8 iulie 2004, firma Emira-Tours SRL, cu sediul în comuna Zetea, județul Harghita, având ca obiect de activitate agenții de voiaj și touroperator.

Umbra lui Kelemen

Începând cu anul 2006, pe vremea când Marko Attila Gabor deț inea funcț ia de secretar de stat în Guvernul României – Departamentul pentru Relații Interetnice, soția sa a fost angajată în funcția de șef de cabinet al chestorului Camerei Deputaților din partea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, de la vremea respectivă, Kelemen Hunor. În anul 2010, Marko Magdolna a devenit șefă de cabinet tot al chestorului Camerei Deputaților, Seres Denes, funcție pe care o ocupă și în prezent, potrivit ultimei declarații de avere depuse pe site-ul Camerei Deputaților.

integral pe jurnalul.ro

Lasati un comentariu