Se întâmplă în România. Ștampilă cu greșeală gramaticală, pe lucrările elevilor

• publicat la: 5 iulie 2015
Se întâmplă în România. Ștampilă cu greșeală gramaticală, pe lucrările elevilor

Inspectoratul Şcolar din judeţul Harghita face o anchetă, după ce pe toate lucrările elevilor care au susţinut examenul de la sfârşitul clasei a VIII-a au fost puse ştampile pe care scrie „Evaloarea Naţională”. Şefii educaţiei din Harghita nu vor să afle a cui este vina pentru această eroare. Ştiau cu o zi înainte de începerea examenului că ştampilele sunt greşite. Dar vor neapărat acum să afle și cine a fotografiat o foaie de examen însemnata cu „Evaloarea Naţională” şi a postat apoi imaginea pe internet.

Inspectorii şcolari din Harghita au văzut, cu o zi înaintea începerii Evaluării Naţionale, că ştampilele care urmau să fie folosite în centrele de examinare sunt greşite. În cuvântul „Evaluare”, litera „U” fusese înlocuită cu litera „O”. Susţin că era prea târziu ca să mai facă ceva. Şi, în plus, toate ştampilele erau greşite, aşa că nu puteau fi considerate semn distinctiv pentru un anumit centru de corectare.

„Noi am fost şi centru zonal de evaluare, deci s-au corectat lucrările aici, la noi. Absolut toate cele 96 de ştampile au avut aceeaşi literă, greşeală”, spune Laszlo Károly – director de şcoală.

Ştampilele au costat 4.800 de lei.

Ştampilele au fost confectionate într-un mic atelier improvizat într-unul din apartamentele unui bloc. Meșterul, un om în vârstă din Miercurea Ciuc, şi-a recunoscut greşeala, pe care a pus-o pe seama defectului de vedere şi a faptului că este vorbitor de limba maghiară.

„Este inadmisibil, atâta timp cât copiilor li se cere ceva, trebuie să le dăm nişte exemple noi, ca şi adulţi”, spune un părinte.

integral pe digi24.ro

comentarii

de GRIGORESCU la 5 iulie 2015 - 11:32

pa marii dascali filosofi nu ii intereseaza sa afle vinovatul greselii, ci cine a avut curajul sa puna pe facebook o foto cu greseala lor ca nu si-au facut datoria. Haiduti la mine eu sunt cel care a pus pe facebook foaia cu stampila si o sa va las sa ma pupati undeva

de emil la 5 iulie 2015 - 23:11

Inspecturii ao văzut co u zi înainte. N-ao făcut nimic, fiindcă…. era prea târziu. Și au hutărât să tacă. Acom fac, deuarece nu e târziu să încerce să afle cine i-a tornat. În fund, acolo s-a petrecot un fapt minur. Ca diferența dintre cor și c r. (Cu ”u” intercalat). Sao ca urașul ăla din Cruația unde a fust fluta aostru -ongară, în care era amiral hurthy miklus = Pola. De unde și amiralul Polii.
Prețol ștampilelur a fust achitat, 4800 de lei s-ao dos la on vurbitur de ongorească, cu defect de vedere, pentru ceva făcot greșit, defectous, adică nefulusitur. Co defect de vedere -care e chiar handicap, pentro care primește pensie de handicapat- este și președintele corții cunstitoțiunale a Rumâniei, care însă no și-a reconuscot eruarea/greșeala.
În Rumânia no tre(boi)e conuscotă limba rumână, locrările pe care se iao bani tre(boi)e date nomai la ongori care ao scoza că no știo rumânește și ao defect de vedere. No ao defect să ia banii plătiți pentro u treabă cu(rect)ă. Atelier impruvizat în apartament. Bătrân defect la uchi, vurbește ongorește. No fust nici on inspectur care să fi scris textol curect rumânește pe u hârtie și să-l fi dat handicapatului? No fust nici u firmă rumânească? A treboit moszai firmă de casă, ca la Nagykaruly la Kuvacs Jenu sau la Lajus?

de emil la 5 iulie 2015 - 23:13

erată…. co defect de vedere, pentro ceva făcot greșit,…..

de emil la 5 iulie 2015 - 23:14

re erată
sao la Lajus?

de emil la 5 iulie 2015 - 23:16

re re erată
N-ao făcot nimic, fiindcă…. era prea târzio.

de diana la 6 iulie 2015 - 15:11

sa vedeti la carei cum scriu romaneste cei de la sectia maghiara si unde se corecteaza lucrarile cum se noteaza…..

de emil la 6 iulie 2015 - 16:53

De ce sunt trecuți dacă nu știu? Pentru că sunt, sărmanii, discriminați. Pozitiv, desigur! Și pentru ca pe urmă să-i forțeze pe etnicii români să învețe ungurește dacă doresc un post într-o primărie din România.

Lasati un comentariu