Festivalul „Cetăţi Transilvane”

• publicat la: 26 august 2015
Festivalul „Cetăţi Transilvane”

Ediţia de anul acesta a Festivalului Medieval Cetăţi Transilvane de la Sibiu, care va avea loc între 28 şi 30 august, va fi deschisă de Ad Hoc & Flavius Hosu. Vineri, trupei de punk acustic folcloric medieval i se alătură toboşarul-geniu, care la doar 14 ani cântă cu trupa Phoenix, într-un proiect inedit care dă startul către o lume plină de aventură şi distracţie.

După ce, în 2012, trupa Ad Hoc a deschis Festivalul Medieval de la Sibiu cu un spectacol impresionant de muzică, pirotehnică şi acrobaţie, în colaborare cu trupa Crispus, anul acesta membrii trupei vin cu forţe noi.

Vineri, 28 august, băieţii de la Ad Hoc şi deja cunoscutul geniu-toboşar Flavius Hosu vin în Piaţa Mare din Sibiu, în premieră în această formulă scenică. Prima zi a Festivalului Medieval Cetăţi Transilvane va avea parte de un show unic în România, plin de forţă, putere şi energie, menit să deschidă drumul către o lume de poveste, plină de personaje frumoase, cu puteri nebănuite.

Flavius Hosu are 14 ani şi, în 2013, când avea 13 ani, a câştigat concursul tv Next Star. Tot din 2013 este membru de bază în legendara trupă Phoenix, unde cântă alături de Nicu Covaci.

Ad Hoc este una dintre cele mai impresionante trupe de muzică medievală din România, singura care a reuşit să urce pe scene mainstream alături de nume impresionante din scena românească, cum ar fi Phoenix, Partizan, Taxi, Celelalte cuvinte, Vunk, Antonia, Dirty Shirt etc.

“Din Munţi Apuseni – în legendă stă scris,

Din ape de Mureş şi Someş şi Criş,

La un loc adunaţi ca o haită pagână

Sub pecete de cântec hulim pe sub Lună.

Vechea lege a firii s-o înturnăm ne-am găsit,

Voia bună în suflet s-aducem grăbit,

Cu vin şi cu cântec şi joc am venit

Şi-mpreună cu voi, AD HOC ne-am numit!”

În 2009, în România, o nouă poveste începe să prindă viaţă. Doi călători se întâlnesc pe acelaşi drum şi decid să se aventureze mai departe împreună. Fără să ştie clar încotro vor ajunge sau cum vor creşte împreună. Pentru început cântă muzică de cameră, pe străzile din Oradea. Dar, ca în orice călătorie, drumul nu e niciodată drept şi nici acelaşi, personajele evoluează, aventurile şi scopul de asemenea.

integral pe cotidianul.ro

Lasati un comentariu