Start de campanie electorală în judeţ. Nu şi la Carei

• publicat la: 13 noiembrie 2016
Start de campanie electorală în judeţ. Nu şi la Carei

Până şi zăpada a ajuns mai repede la Carei decât afişele electorale ale partidelor ce vor să îşi trimită reprezentanţi în Parlament. Duminică 13 noiembrie 2016, la 2 zile de la declanşarea oficială a campaniei, toate panourile de afişaj electoral din mun.Carei sunt goale. Partidele nu se grăbesc să îşi facă cunoscuţi candidaţii.

Vineri, 11 noiembrie 2016  a început oficial campania electorală pentru alegerile parlamentare. Aceleaşi reguli stricte  ca şi la alegerile locale în ce priveşte afişajul  şi interzicerea de bannere  mari.

Este interzisă distribuirea de  atenţii  electorale precum  pixuri  sau găleti dar şi organizarea de spectacole, serbări, focuri de artificii.

Sunt interzise bannerele, mesh-urile, panourile publicitare mobile, steagurile publicitare, calcanele, ecranele publicitare, indicatoarele publicitare directionale, structurile de publicitate autoportante, mijloacele de publicitate, panourile publicitare, panourile publicitare mobile, proiectele publicitare speciale, publicitatea luminoasa, publicitate stradală (outdoor), precum si publicitate pe vehicule.

In plus, afisele vor fi mai mici decât cele din alte campanii – cel mult 500 mm o latură si 350 mm cealaltă latură, afisele electorale prin care se convoacă o reuniune electorala trebuie să aibă cel mult, 400 mm o latura si 250 mm cealaltă latură si vor fi amplasate numai în locurile speciale pentru afisaj electoral stabilite prin dispozitie a primarului.

Sunt interzise afisele electorale care combină culori sau alte semne grafice, astfel încât să evoce simbolurile nationale ale României sau ale altor state.

Numărul alegătorilor înscriși în Registrul electoral, inclusiv cetățenii care vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie, este de 18.906.721.  Potrivit Biroului  Electoral Central  în cursa electorală s-au înscris, în total, 4.251 de candidați pentru Camera Deputaților și 2.226 pentru Senat.

Votul va fi din nou pe liste de partid, revenindu-se la această formulă după  sistemul de vot uninominal care a dat, in 2012, 588 de parlamentari.

Spre deosebire de alte oraşe din judeţ, în municipiul Carei  singurul partid care a avut bannere  în precampanie a fost ALDE.

Vineri după masă au fost amplasate în Carei şi panourile pentru afişaj electoral dar până la această dată de 13 noiembrie nici un partid nu a utilizat acest spaţiu de promovare. În Careiul liniştit nici un partid nu şi-a început campania electorală.

La fel ca pentru alegerile locale, avem în municipiul Carei şi panouri de afişaj electoral  pentru şoferi deoarece pietonilor nu le sunt accesibile decât dacă stau pe calea de rulare a maşinilor.

http://www.buletindecarei.ro/2016/05/premiera-in-carei-afisaje-electorale-pentru-automobilisti.html

Locurile speciale pentru afișaj electoral pe teritoriul municipiului Carei pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților din anul 2016:
1. Bulevardul 25 Octombrie – zona Monumentului Ostașului Român
2. Strada Viilor – Ștrandul termal Carei
3. Bulevardul 25 Octombrie – zona magazinului Victoria
4. Intersecția str. Ecoului cu str. Independenței
5. Strada 1 Decembrie 1918 – zona magazinului Oțelul
6. Intersecția Calea Mihai Viteazul cu strada Agoston
7. Intersecția str. Căplenilor cu str. Constantin Mile
8. Piața Avram Iancu
9. Intersecția Bulevardul 25 Octombrie cu str. Viilor
10. Intersecția str. Someș cu str. Petofi Sandor
11. Calea Mihai Viteazul – în dreptul magazinului Kaufland
12. Str. Ion Slavici- fosta piață de animale
13. Calea Mihai Viteazul – în apropierea intrării la ContiTech
14. Piața Cloșca
15. Cartierul Mihai Viteazul I – zona magazinului Ludy
16. Cartierul Mihai Viteazul II – intersecția str. Ady Endre cu str. O. Goga
17. Cartierul Republicii – zona Finanțelor Publice
18. Intersecția Calea Mihai Viteazul cu strada C. Coposu
19. Strada Zăgănescu – zona blocului ANL
20. Strada 1 Decembrie 1918 nr.34 – zona Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei
21. Satul Ianculești – zona Bisericii.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu