În Primăria Carei doar city-managerul Beko ştie unde ajung banii din Fondul de Rezervă al oraşului Carei

• publicat la: 29 iunie 2017
În Primăria Carei doar city-managerul Beko ştie unde ajung banii din Fondul de Rezervă al oraşului Carei

Joi, 29 iunie 2017, şedinţă extraordinară  a CL Carei cu 11 puncte pe Ordinea de Zi.  Aprobarea rectificării Bugetului Local de venituri şi cheltuieli a fost primul punct  dezbătut în regim de urgenţă.

Am avut încă o dată dovada că materialele de şedinţă nu se citesc, de studiat nici poveste, dar cel mai tragic  e că nici măcar  primarul oraşului nu cunoaşte situaţia şi nu poate oferi  explicaţii atunci când se cer. Astăzi,  nimeni nu a ştiut pentru ce au fost retraşi banii din Fondul de Rezervă.

Singura persoană care este mereu în temă şi poate oferi şi explicaţii pertinente este city managerul Beko Tamas probabil acesta fiind şi motivul salariului său ce depăşeşete 10 mii de lei lunar don 2010 încoace.

Potrivit afirmaţiilor consilierului Ciută, în comisia de specialitate din care face parte, cea juridică, a fost supus dezbaterii acest proiect deşi în urmă cu câteva şedinţe, în martie mai exact, preşedinta comisiei afirma în plenul CL Carei că nu este de competenţa unei comisii juridice să discute depsre  proiecte de hotărâre din domeniul economic.

http://www.buletindecarei.ro/2017/04/procesul-verbal-al-sedintei-din-martie-2017-discutiile-despre-buget-sunt-admise-doar-in-comisiile-de-specialitate-din-care-nu-face-parte-consilierul-ciuta.html

Astfel, propunerea rectificării Bugetului Local a fost accesibilă fiecărui consilier  ales prin vot de către careieni.

,,Am fost încurajat la şedinţa de comisie la care am participat dimineaţă să întreb despre destinaţia banilor ce se  retrag din Fondul de Rezervă bugetară ,, a  fost intervenţia consilierul Ilie Ciută.

Preşedintele Comisiei Economice, ec.Roman Adrian, a afirmat că…,, am  discutat cu directorul economic Gindele Emese( care de fapt  semnează ca  director economic , ca şi contabil şef sau  ca orice e nevoie de nu mai ştii pe ce post joacă de fapt- n.r.)  despre sumele reportate  dar concret, nu se ştie  ce e cu această sumă.  Deşi suma retrasă trebuia votată în mod direct de către fiecare consilier  destinaţia sa nu a fost subiect de interes.

A fost momentul în care a intervenit Beko Tamas care în 2 cuvinte a lămurit  problema ridicată de consilierul Ciută, nespecificată în documentele oferite consilierilor.

,,Cei 214 mii lei  retraşi din Fondul de rezervă sunt destinaţi  sălii de tenis de masă Tapo Carei şi astfel mai rămân în acest fond 550 mii lei,,.

Proiectul e fost votat de către toţi cei prezenţi.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu