Ungaria în sus şi România în jos pentru primarul care face plăţi din bani publici pentru lucrări neexecutate

• publicat la: 26 iulie 2017
Ungaria în sus şi România în jos pentru primarul care face plăţi din bani publici pentru lucrări neexecutate

În timp ce careienii se  iau cu mâinile de cap după ce văd cum se face Marea Asfaltare primarul lor umblă pe la  studiourile televiziunilor locale  şi îşi dă cu părerea despre cât de capabil este un premier sau altul din România.  La emisiunea Stelei Cădar din  seara zilei de 25 iulie 2017  primarul din Carei a opinat despre premierii României şi despre măsuri fiscale în condiţiile în care la el în curte Camera  de Conturi  Satu Mare a descoperit prejudicii în valoare de 5,777 milioane lei.  Acesta e motivul pentru care nu a fost făcut public Raportul Camerei de Conturi Satu Mare  solicitat de  Buletin de Carei.

Printre  motivele  prejudiciului se află şi  ,,Angajarea şi efectuarea de plăți reprezentând servicii de reclamă şi publicitate efectuate fără legătură cu activitatea entității, cu competențele şi atribuțiile prevăzute de lege şi fără existența documentelor justificative care să certifice exactitatea sumei de plată și prestarea serviciilor,,  dar şi plăţi pentru lucrări neexecutate.

După încălzirea cu prejudiciul de 590 mii lei în 2012 , cu fondurile de 550 mii lei  alocate în perioada 2012-2014 asociaţiilor şi fundaţiilor fără acte doveditoare pentru cheltuieli primarul a trecut la o etapă superioară unde prejudiciul este net superior adică 5,777 milioane lei.

E drept că în studiouri e cald şi bine pe această vreme ploioasă şi nu trebuie să dai ochii cu acei careienii care stau  de o lună cu drumul desfundat sau cu cei care sunt nevoiţi să îşi scoată singuri apa din case şi curţi pentru că nu funcţionează canalizarea de pe strada lor.  Şi nu din cauza   furiilor  naturii  nu este funcţională canalizarea de pe  unele străzi.

În mod cu totul şi cu totul curios străzile din Carei unde canalizarea nu dă rateuri sunt cele unde NU  a fost implementat Masterplanul Apaserv( nerecepţionat nici până în prezent).

Nederanjat de astfel de ,,nimicuri,,  primarul face ca de fiecare dată referiri..,,discrete,,   la Ungaria  şi dă în România, ţara care îi asigură salariul de primar  precum şi posibilitatea  de a îşi plăti eşalonat datoriile.

Ca să vezi cine vorbeşte despre  cum merg treburile pe la noi….cel  care nu contribuie cu taxe şi impozite  la buget pentru că nu are dreptul la proprietăţi până nu îşi achită datoriile…Vorbeşte de lene şi prostie când în oraşul pe care îl conduce se moare căzând în gropi nesemnalizate sau se ajunge la Urgenţe  în cel mai fericit caz din acelaşi motiv  pentru că nimeni nu verifică modul în care se efectuează lucrările firmelor angajate. Când  se va aborda  oare subiectul Corupţie?

Numele diriginţilor de şantier sunt trecute sub tăcere  iar de urmărirea în teren a lucrărilor nici pomeneală . S-ar fi văzut  imediat cum se  trânteşte  covorul asfaltic  pe străzi  sau  cum se trânteşte acelaşi covor asfaltic peste bordurile  şi trotuarele nedecapate.

Careiul a ajuns  guvernat de un grup de un grup de interes care îşi urmăreşte scopurile sale financiare în timp ce careienii de rând fac naveta în oraşele din jur pentru un loc de muncă şi trebuie să mai şi primească cu bucurie  o asfaltare de toată jena.

Sincer, niciunde în Ungaria nu vezi astfel de lucrări de asfaltare. Cum nu vezi monumente ale eroilor lor naţionali, din centrul oraşelor, lăsate de izbelişte , degradate sau înconjurate de perdele forestiere care să  le reducă din vizibilitate.

Frumosul oraş multicultural unde nu era o problemă  etnia a  ajuns acum un cuib  pentru discriminatorii  care nu suportă românii decât ca subalterni.

Pentru astfel de persoane statul român plăteşte salarii. Iar aceste persoane denigrează statul român unde rămân în continuare să se ,,chinuie,,  deşi  în ziua de azi au la îndemână o multitudine de variante pentru a scăpa de chinuri.  În ce oraş din Ungaria etnicii români sau alte minorităţi deţin exclusivitate la conducerea unei Primării şi împart oraşul în perimetre etnice?

În ce oraş din lumea aceasta Primăria se apucă de  scos pavaje  în locul în care are loc o manifestrare anunţată, amplă, peste 5 zile?

http://www.buletindecarei.ro/2013/02/primaria-carei-in-asteptarea-oaspetilor.html

http://www.buletindecarei.ro/2013/03/sute-de-careieni-la-centenarul-gheza-vida.html

Discursuri ca al primarului din Carei la emisiunile fără întrebări în direct  la care participă sunt bune doar pentru a ascunde activitatea din primărie şi prejudiciile constatate de organele de control.

Când va avea curaj să participe la emisiuni unde să stea faţă în faţă cu cei care nu sunt de aceeaşi parte a baricadei şi să ofere răspunsuri concrete la întrebări concrete? În ce localitate din Ungaria există un Cămin Cultural precum cel din Ianculeşti şi pe care primarul refuză să îl reabiliteze?  În ce localitate din Ungaria există clase de meserii doar în limba română  deşi nu e  limba ţării?  Nu contestă nimeni că există diferenţe între cele  ţări dar nu numai  dar când caracterizările vin din partea cuiva care  nu are curtea curată ……

Sunt subiecte delicate  care mereu vor avea mereu adepţi   pro sau contra dar ajunge să mergem în Ungaria în cel mai apropiat oraş de talia Careiului    şi vom vedea cum se fac asfaltările , cum arată  trotuarele,  cum se  îngrijeşte oraşul în întregul lui nu numai în zona centrală, etc.  Vi se pare că va trăi cineva mai bine dacă  se interzice românilor amplasarea unei statui sau reabilitarea celor existente?  În  lumea civilizată  nu acestea sunt problemele primordiale ci cele legate de nivelul de trai aşa că atenţie cum  ne cheltuiţi banii  domnule primar .  Primăria nu este un SRL  ci o instituţie publică ce lucrează în folosul tuturor cetăţenilor fără deosebire de naţionalitate, religie şi alte asemenea criterii.

 

Buletin de Carei

 

comentarii

de Protestatarul din umbra la 26 iulie 2017 - 10:36

Cei de la Bucuresti fac de rusine Transilvania iar atita timp cit in Ungaria se va traii mai bine va fi alimentata in permanenta aversiunea fata de capitala si va da apa la moara nationalismului unguresc.

de unio la 26 iulie 2017 - 13:49

Nu e vorba de nationalism unguresc, ci de sovinism unguresc, adica de ungarism. Iar sovinismul unguresc nu are nimic cu conditiile de trai. Etnicii unguri din Romania au trait mai bine decat in Ungaria in mai multe perioade de timp, spre exemplu, perioada 1919-1940, dar ungarismul nu a incetat sa existe si sa propage Ungaria mare. Sunt si la Bucuresti oameni care nu fac de rusine Transilvania, dimpotriva, dupa cum sunt si ardeleni care fac de minune Ardealul, vezi Ciorbea, Boc, Ciolos, Johannis – ca sa amintesc doar cativa politicieni. Ca, daca intram si in alte domenii, ca autoritatea judecatoreasca, jurnalismul si multe altele, gasim mult mai multi, unii chiar careieni!

de Careian. la 26 iulie 2017 - 13:50

bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű

de unio la 26 iulie 2017 - 13:56

@careian
Daca vrei sa te inteleaga cineva, atunci scrie romaneste, pentru ca in Romania nu e nimeni obligat sa inteleaga ungureste. Chestie de bun simt. Care, evident, iti lipseste. Iar daca nu stii romaneste, atunci nu te apuca sa scrii pe aici, ca limba oficiala este limba romana. Scrie la friss kakas.

de claudiu la 26 iulie 2017 - 15:25

daca in ungaria s etraieste mai bine de ce vin la noi sa faca cumparaturi cu sacu???/ e plin la unicarm de ei si duc carnea cu sacosele!

de Alecu la 26 iulie 2017 - 15:47

Toate is bune in Ungaria si toate rele in Romania dupa UDMR.

de doru la 26 iulie 2017 - 17:36

lasa ca sunt si destui romani care vad artificii la unguri si cred ca acolo cainii umbla cu colaci in coada

de Protestatarul din umbra la 28 iulie 2017 - 11:49

Am vrut sa ma opresc in comentarii dar reactia dupa interventia mea ma surprins neplacut.Bucurestul este o cloaca de unde ni se trag toate relele.Daca am fi avut autostraz ile gata infrastuctura pusa la puct am fi inchis gura sovinismului maghiar.Atita timp cit politiceni nostri pe care ii meritam din plin dau mina cu UDMR la furat si cedeaza im fata lor pentru a avea liniste noi in special ardelenii vom fi umiliti in fiecare zi.

de mircea la 28 iulie 2017 - 12:13

va referiti la politicienii locali care dau mana cu udmreul? la cei care se dau mari romani la emisiunile tv si in spate fac invarteli cu politicienii de la udmr ca sa ramana pe functii? sa nu spuneti ca Bucurestiul e de vina ca primarul din Carei semenaza facturi pentru lucrari care nu exista! nu poate fi umilit decat cel care accepta asa ceva si nu face nimic pentru poporul sau.

de unio la 28 iulie 2017 - 12:20

@ protestatar 28 iulie 11:49
Ciorbea, Boc, Ciolos, Johannis NU SUNT DE LA BUCURESTI! Dar, daca admitem ipotetic ca toate relele ni se trag de la Bucuresti, atunci hai sa scapam de Bucuresti, hai autonomia Ardealului, sau hai la Budapesta! Exact scopurile ungariste, primul dintre ele materializat in lozincile de campanie electorala ale RMD(i)SZ(no)! Care e diferenta? Daca am fi avut infrastructura pusa la punct n-am fi inchis gura ungarismului / sovinismului unguresc, fiindca gura aia nu se inchide pana nu si-a atins scopurile. Iar cum pana la refacerea Ungariei mari mai este o cale destul de lunga (scurtata cateodata chiar de ardeleni – evident, etnici romani, ca de ardelenii etnici unguri nici nu ma mir!) nici o nadejde de inchis gura sovinismului unguresc! Poate in visele dvs. Erotice.

de Protestatarul din umbra la 28 iulie 2017 - 13:56

In visele mele erotice am vazut ca un stat puternic cu politiceni responsabili este mai putin expus sovinismului.

de Horia Mãries la 28 iulie 2017 - 14:05

@Protestatarul din umbra la 26 July 2017 – 10:36

Poti sã protestezi dumneata din umbrã cât doresti, ba chiar poti sã si dormi linistit foarte fiindcã puliticienii din Bucuresti si cei din Transilvania sunt toti o apã si-un pâmânt, niste lepre (cu foarte putine exceptii) pe care nu meritã sã strici nici mãcar un scuipat; toti fiind mânati de acelasi foarte îngust interes: imbogãtirea facilã si rapidã, imediat dupã ce au ajuns aproape de ciolan.

Nu cei de la Bucuresti fac de rusine Transilvania, ci transilvãnenii insusi fac de rusine Transilvsnia. Nu trebuie sã te uiti in ograda altuia, este suficient sã observi (dar cu mare atentie, si nu superficial) tot ce se intâmplã în Careii Mari/ Nagkároly/Grosskarol.

de Protestatarul din umbra la 28 iulie 2017 - 16:18

Draga Horia un nume atit de frumos si cu semnificati profunde pentru noi romani acrlasi lucru am spus si eu dar mai concentrat.Pestele de la cap se inpute. Cu stima PU.

de mircea la 28 iulie 2017 - 17:57

protestatarii stiu de obicei romaneste . nu intoc vorba si nu vorbesc in dodii . iar vorba e ca pestele de la cap se impute dar de curatat se curata de la coada incepand .

de Protestatarul din umbra la 28 iulie 2017 - 18:14

Corectat: Draga Mircea un nume atit de frumos si cu semnificatii profunde pentru noi romanii acelas lucru am spus si eu dar mai concentrat.Pestele de la cap se impute.Cu stima PU.

de mircea la 28 iulie 2017 - 18:24

te rog sa incerci sa citesti ce ai spus de fapt…..,,Cei de la Bucuresti fac de rusine Transilvania iar atita timp cit in Ungaria se va traii mai bine …,, deci nu ai spus acelasi lucru ca si noi toti ceilalti !
in primul rand in Ungaria nu se traieste mai bine decat in Romania dovada cuparaturile pe care vin sa le faca in Carei. Daca in Ungaria ar fi mai bine iti garantrez ca nu ai mai gasi picior de ungur in Carei. Acolo trebuie sa muncesti ca sa ai salar dar la Carei poti sa primesti ajutor social sau pensie de handicapat de care vrei . si apoi primesti si insotitor . ce treaba are Bucurestiul cu tradatorii din judet care pentru un os de ros de la udmr o vand si pe mama lor? vezi ca pestele ramane imputit daca nu il cureti de la coada inceapand .

de Protestatarul din umbra la 28 iulie 2017 - 19:18

Cind mai multi spun ca nu ai dreptate e momentul sa meditezi.

de Protestatarul din umbra la 28 iulie 2017 - 20:15

Eu am deschis cutia Pandorei .Imi pare bine ca subiectul a suscitat interes.A fost un dialog in spatiul virtual cu probleme reale nu virtuale.Va multumesc tuturor ca am pastrat un limaj civilizat iar cine ne-a urmarit are de tras concluzii interesante.Va invit si pe viitor sa dialogam in mod civilizat sa ne expunem parerile care prin contradictoriu apropie informatia de adevar.Cu stima si respect PU.

de Horia Mãries la 29 iulie 2017 - 07:57

Stimate Domnule @Protestatar din umbrã, la 28 July 2017 – 16:18,

Da, asa este, am un prenume frumos. Pãrintii mei si-au dorit ca prenumele meu sã fie intraductibil fiindcã în Transilvania era la modã atât pânã în anul 1918 cât si dupã anul 1946 obiceiul tâmpit cu tradusul prenumelor (si al numelor) de cãtre oficialitãti, atât de cãtre una din pãrti, cât si de cealaltã. Pânã si Jules Verne devenise Verne Gyula.

În plus, pãrintii mei au dorit ca sã nu pot fi confundat niciodatã cu un Attila.

Dvs., ca si orice alt cetãtean român, aveti dreptul la libera exprimare a opiniilor. Nimeni nu poate sã vã ingrãdeascã acest drept, nici mãcar redactia BdeC, dovadã fiind faptul cã toate comentariile Dvs. bune sau rele; inspirate/neinspirate, inteligente/neinteligibile, sunt postate într-o mare veselie.

La comentariul Dvs. de mai sus, pe mine unul m-a iritat doar un singur lucru: prea îi copiati în gând si faptã pe cei de la RMDSz (UDMR)! Oare de ce??? Vezi mai jos lozincile neobrãzate ale acestora din campania preelectoralã.

Sunteti cumva si adeptul ideilor promovate de coada de topor numitã Sabin Gherman, cel plãtit de Árpád Paszkányi?

http://m.mediafax.ro/stirile-zilei/panourile-udmr-cu-mesajul-salvam-clujul-de-bucuresti-indepartate-de-politia-locala-udmr-cere-explicatii-15858669

de Careianul la 29 iulie 2017 - 08:12

Stimate protestatar din umbra,nu din lumina,cum se face ca nu ati protestat deloc la adresa satmareanului de la cultura care imparte orasul Carei in perimetre etnice si nu da voie romanilor la amplasare statui in orice loc din orasul unde platesc impozite?Semnatarul satmarean nu este de la Bucuresti si totusi face de rusine Transilvania.

de unio la 30 iulie 2017 - 13:56

@ PU 28 iulie 13:56
Anumite aspecte ale imaginatiei erotice ar putea avea, pentru scurt timp, efectul inchiderii gurii sovinismului unguresc. Nu doresc sa detaliez cum. Utilizati-va imaginatia. Cat priveste raportul dintre un stat puternic si sovinism, realitatea va contrazice visele erotice, din simplul motiv ca utilizati prejudecati in spiritul „politically correct”. Va priveste cum ganditi. Insa, indiferent de cum ganditi – corect sau incorect – desi aveti dreptul la opinie, opinia exprimata nu este obligatoriu si corecta. Germania lui Hitler a fost un stat puternic, sper ca sunteti de acord. Ceea ce nu l-a scutit (pe statul acela puternic!) de manifestarea extrema a sovinismului antiiudaic si de utilizarea ideologiei sovine a raselor superioare si inferioare. Ideologia suprematiei unei rase si a dominatiei acesteia asupra altora se gaseste si la state mai slabe, ca acela ungar, care nu conteneste sa afirme pretinsul rol civilizator al rasei ungare asupra popoarelor inferioare din bazinul carpatic (croati, germani, romani, sarbi, slovaci etc.) cel putin de la 1848 incoace. Pe scurt, puterea unui stat si sovinismul nu se afla in raport de inversa proportionalitate cum afirmati dvs. Si asta pentru ca puterea unui stat si sovinismul au cauze diferite si nu se conditioneaza. Pe si mai scurt, cu postarea in cauza, ati cam luat-o prin balarii, exact ca la prima postare legata de acest articol, cea din 26 iulie, sau ca in cea in care afirmati ca daca am fi avut autostrazile / infrastructura gata se termina cu sovinismul unguresc. Si Hitler a facut autostrazi, ceea ce nu l-a impiedicat sa conceapa o politica sovina (vezi Mein Kampf) si Ungaria a facut mult mai multi kilometri de autostrada decat Romania, ceea ce nu impiedica varfurile statului ungar sa manifeste atitudini tot mai deschis antiromanesti. In opozitie, Romania n-are autostrazi, dar nici nu are manifestari sovine de masa. Sovinismul unguresc (ungarismul) se poate manifesta nestingherit in Romania, in timp ce nu gasim sovinism romanesc decat in imaginatia unora ca Tokes sau autonomuistii „secui”. Din pacate nu mai gasim nici patriotism romanesc, iar asta chiar este o problema majora!

Lasati un comentariu