ITM anunţă măsuri de securitate și sănătate în muncă pe șantiere pe timp de furtună

• publicat la: 20 septembrie 2017
ITM anunţă măsuri de securitate și sănătate în muncă pe șantiere pe timp de furtună

În perioadele cu instabilitate atmosferică accentuată, furtuni și descărcări electrice, la posturile de lucru exterioare se impun  următoarele măsuri de siguranță:

–  Posturile de lucru mobile ori fixe, situate la inaltime sau in adancime, trebuie sa fie solide si stabile, tinandu-se seama de  influențele externe la care pot fi supuse. Daca suportul si celelalte componente ale posturilor de lucru nu au o stabilitate intrinseca, trebuie sa se asigure stabilitatea lor prin mijloace de fixare corespunzatoare si sigure, pentru a se evita orice deplasare intempestiva sau involuntara a ansamblului ori a partilor acestor posturi de lucru.

–  Instalatiile de distributie a energiei care se afla pe santier, in special cele care sunt          supuse influentelor externe, trebuie verificate periodic si intretinute corespunzator.

–        Toate schelele trebuie sa fie concepute, construite si intretinute astfel incat sa se evite prabusirea sau deplasarea lor accidentala. Platformele de lucru, pasarelele si scarile schelelor trebuie sa fie construite, dimensionate, protejate si utilizate astfel incat persoanele sa nu cada sau sa fie expuse caderilor de obiecte. Dupa orice modificare, perioada de neutilizare, expunere la intemperii ori in alte circumstante care le-ar fi putut afecta rezistenta sau stabilitatea, schelele trebuie controlate de catre o persoana competenta.

–        Macaralele și platformele autoridicatoare care lucreaza în aer liber să fie oprite și bine ancorate, atunci când vântul depseste limita pâna la care functionarea acesteia este permisa.

 

Lasati un comentariu