Asociaţia Unirea ia atitudine împotriva modului de organizare a dezvelirii grupului Otilia Marchiş-Ady Endre

• publicat la: 22 noiembrie 2017
Asociaţia Unirea ia atitudine împotriva  modului de organizare a dezvelirii grupului Otilia Marchiş-Ady Endre

Asociaţia Unirea Carei a luat atitudine împotriva modului în care a fost organizat sâmbătă 18 noiembrie 2017  evenimentul dezvelirii grupului statuar Otilia Marchiş- Ady Endre din Carei când steagul României a lipsit de lângă cele maghiare iar primarul Kovacs nu purta eşarfa tricoloră.  Înscrisurile de pe grupul statuar sunt postate prima dată în limba maghiară şi apoi în limba statului unde locuim. Numele scriitoarei românce ce face parte din grup a fost făcut cunoscut prin porecla sa în discursurile vorbitorilor de limba maghiară.

,,O manifestare care nu face cinste unor oameni reprezentanti ai Statul Roman si care jignesc comunitatea Romana care face parte din viata cultural-patriotica si economica al Municipiului Carei.Nu credem ca aceasta manifestare se poate numi simbol al ,,convieţuirii interetnice paşnice,,din orasul Carei, Ne-am dori foarte mult sa nu fie transformata intr-o ura interetnica de care nu avem nevoie.,, se arată în comunicat.

 

Buletin de Carei

comentarii

de Buletin de Carei la 22 noiembrie 2017 - 17:10

Aveti tupeu cu carul! Ati ajuns sa dati indicatii ce fel de mancaruri sa serveasca lumea dupa ce v-ati batut joc de o scriitoare romanca?Va credeti in 1940 septembrie si pana in 1944 cand nu am avut voie nici sa vorbim romaneste? Au trecut acele vremuri!Incercati sa respectati toti careienii ca nu sunteti cu nimic mai speciala decat cei care mananca mamaliga.

de unio la 22 noiembrie 2017 - 18:35

sonkzsuzsanna la scatofagia matale e surprinzător ca te mai … gadila grija de ce ce mănâncă altii. Vezi ca ti-Am umplut frigiderul

de protestatatarul din umbra la 23 noiembrie 2017 - 12:23

Domne fereste de anii1940 .Daca acum sub administratie romaneasca de 100 de ani se coporta asa cred ca n-ar avea suficiente vagoane de vite ca sa ne deporteze.

de Evanghelos Ev la 23 noiembrie 2017 - 20:22

E mare TUPEUL UNORA!

Lasati un comentariu