Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun ediţia a V-a -Centenar. Înscrieri

• publicat la: 18 noiembrie 2018
Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun ediţia a V-a -Centenar. Înscrieri

Asociaţiunea ASTRA Despărţământul  „Aurel Coza” Carei a început pregătirile pentru cea de-a V-a ediţie a  Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun și  anunță deschiderea înscrierilor participanților.

Ediția actuală va fi una specială, închinată Centenarului Marii Uniri.

În acest sens, aici, la graniţa de nord-vest,  vom încerca să aducem  alături de formațiile locale şi pe cele  prietene din judeţ şi din ţară.

Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun se va desfăşura în data de 16 decembrie 2018, de la ora 16,00. Urmărim în mod deosebit şi în acest an conservarea și perpetuarea obiceiurilor tradiționale din Ajun până la Bobotează, al colindelor, cu gândul ca acest demers cultural de tradiție să ne apropie și cu prilejul Sfintelor Sărbători ale Crăciunului, să ne aducă tuturor liniște, pace, sărbătoare în case și în suflet.

Ediția din acest an este una specială, dedicată aniversării Centenarului Marii Uniri.

Pentru toate cele patru ediţii de până acum Asociaţiunea ASTRA Carei a asigurat suportul financiar. An de an au evoluat sute de colindători purtători de frumoase costume tradiţionale. Intrarea la spectacol este gratuită.Cei care doresc să se alăture și să sprijine financiar organizarea ediției din acest an, întrucât se anunță a fi o ediție de amploare,  o pot face prin donaţii în contul deschis la

BCR Carei, IBAN  RO28RNCB0222159783550001

Adresăm o invitație pe această cale  tuturor urătorilor, colindătorilor sau altor formaţii de amatori sau profesioniste de a se înscrie la această manifestare şi de a ne bucura împreuna de apropierea Praznicului Naşterii Domnului.

Sunt aşteptați copii, tineri şi mai puţin tineri, doritori de a ne face părtaşi la adevăratele comori ale neamului nostru, păstrate cu sfinţenie de-a lungul istoriei noastre milenare.

Pentru înscrieri, sunați la  0745 632 939 sau puteţi trimite un mesaj la adresa ctdaniela@yahoo.com .

 

Asociaţiunea ASTRA Despărţământul  „Aurel Coza” Carei

Lasati un comentariu