Decizie definitivă! Simona Halep va fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice

• publicat la: 15 iulie 2019
Decizie definitivă! Simona Halep va fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice

Simona Halep a revenit  luni, 15 iulie 2019, în România după victoria istorică din finala de la Wimbledon. Primirea de pe aeroportul Otopeni a fost pe măsura perfomanței sale adică oprirea cursei Londra-București în fața Salonului oficial și covor roșu.

Regina de la Wimbledon a fost  întâmpinată de către  Ion Țiriac,  președintele Federatiei Române de Tenis, Ilie Năstase, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român,  de ministrul Tineretului și Sportului.

După numeroasele îmbrățișări și pupături, Simona Halep a dar curs mulțumirilor pentru toți cei care au fost alături de ea în orice moment.

Tot aici a primit confirmarea pentru solicitarea sa de a fi  portdrapelul României la Jocurile Olimpice. Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, și-a dat acordul public pentru  doleanța Simonei Halep.

„L-am rugat acum câteva săptămâni, i-am spus că mi-aș dori să se întample acest lucru și îl rog să ne spună dacă e de acord”, a declarat Simona iar Mihai Covaliu a confirmat scurt că ea va fi portdrapel.

Nu este singura veste extraordinară primită la sosirea pe aeroport.  Președintele Klaus Iohannis a semnat deja  decretul cu privire la decorarea Simonei Halep (27 de ani – locul 4 WTA) cu Ordinul Național ”Steaua României”  iar Patriarhia Română   îi va acorda  Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni.

Prin dăruirea, devotamentul şi profesionalismul său, demonstrate atât pe terenul de tenis, cât şi în afara sa, Simona Halep a promovat numele ţării noastre în întreaga lume”. …”Simona Halep este un model pentru tânăra generaţie, iar implicarea sa în popularizarea tenisului în rândul copiilor reprezintă un uriaş câştig pentru sportul românesc”, a specificat  Administrația Prezidențială.

Lasati un comentariu