Megyeri Tamas își dă din nou în petec. Orice meșter popular știe că tipul de cruce de la Valea Uzului datează de peste 2000 de ani

• publicat la: 5 iulie 2019
Megyeri Tamas își dă din nou în petec. Orice meșter popular știe că tipul de cruce de la Valea Uzului datează de peste 2000 de ani

Megyeri Tamas, fost consilier personal al primarului evazionist Kovacs și actual colaborator al UAT Carei  dă din nou în gropi pe pagina sa de limbă maghiară. Adică postează despre subiecte pe care  nu le stăpânește. Înghite pe nemestecate  orice comunicat fără a mai face un minim de verificări dacă tot are lipsuri în cultura sa generală.

La venirea sa în Carei și la începutul colaborării sale cu  Primăria Carei a fost nevoie să îi  atragem atenția despre ținuta vestimentară potrivită pentru evenimentele culturale.

Acum, e nevoie de a face o scurtă informare despre Crucea Românească prezentă de mii de ani pe aceste plaiuri. O facem din nou în mod gratuit, cu bunăvoință, pentru a nu se mai face de râs că tot a uitat să specifice faptul că pe crucile românești din cimitirul de pe Valea Uzului au fost trase pungi negre de gunoi…dacă tot face referire la acel cimitir.

Cât de ignorant poți să fi ca să publici un articol despre simbolurile legionare și să te referi la  o cruce  românească folosită de mai multe milenii de poporul român? Chiar nu înseamnă că ai devenit mai erudit dacă ai trecut la ținuta cu pantaloni lungi de la cea cu ,,chiloței,, de ștrand.

https://anziksz.com/legionarius-szimbolumokat-hagyott-jova-a-roman-muvelodesi-miniszterium/latohatar/2019/07/05/

Patriarhia Română afirmă despre “Crucea Legionară” de la Valea Uzului: Orice meșter popular știe că acest tip de cruce datează de peste 2000 de ani.

Arhid. Ionuț Mavrichi, de la Biroul de presă al Patriarhiei Române, a răspuns unei solicitări de presă pe care i-a adresat-o  Dan Tanasă cu privire la declarațiile liderului UDMR care a catalogat crucea din Cimitirul Eroilor de la Valea Uzului drept „legionară”.

Biroul de presă al Patriarhiei Române confirmă faptul că în cazul crucii amplasate de Primăria Dărmănești în cimitirul de la Valea Uzului „nu poate fi vorba acolo de un simbol al vreunei mișcări, ci de o Sfântă Cruce, de tip celtic, model întâlnit în multe locuri din țara noastră din cele mai vechi timpuri”.

Redăm mai jos punctul de vedere al Biroului de presă al Patriarhiei Române:

Buna ziua,

Vă mulțumim pentru întrebarea adresată.

Pentru creștini Sfânta Cruce face trimitere exclusiv la jertfa Mântuitorului Hristos, așadar nu poate fi confiscată ideologic și nici atribuită vreunei mișcări. Pe lângă trimiterea simbolică la pătimirile Mântuitorului, Sfânta Cruce așezată în cimitirul eroilor noștri ne amintește și de jertfa lor pentru apărarea țării și a identității noastre creștine.

Orice specialist în artă populară poate confirma faptul că acest tip de cruce antedatează cu mii de ani fenomenul mișcării legionare la care s-a făcut referire.

Așadar nu poate fi vorba acolo de un simbol al vreunei mișcări, ci de o Sfântă Cruce, de tip celtic, model întâlnit în multe locuri din țara noastră din cele mai vechi timpuri.

Arhid. Ionuț Mavrichi”.

Păcat de cititorii de limbă maghiară care sunt prost informați despre originea crucilor din cimitirele din România.

Buletin de Carei

comentarii

de Dinitza la 5 iulie 2019 - 21:32

Hunor bate campii, cred ca ii pe turbo sau ceva de genu.

de Pui la 5 iulie 2019 - 22:09

Trebuie să înțelegem că Ungaria căuta nod in papura cu toți vecinii. Ce poți să spui despre o țară care mineaza cu fiecare declarație pacea Europeană.Este clar că Orban este marioneta lui Putin care prin Ungaria vrea să distrugă pacea continentului.Ungaria se va caii amarnic daca crede că vecinii vor sta că momîile că sa le facă ungurilor Ungaria mare care nu egzistau.De data aceasta Ungaria riscă să dispară din Europa.Nu va mai putea să facă niciodată o majoritate maghiară in parlamentul de la Budapesta.Orban Victor va supăra toți vecinii Ungariei și o va îngropa ca după bătălia de la Mohaci cînd Ungaria a dispărut de pe harta Europei.Mult succes.

Lasati un comentariu