Cât de sigur mai este Careiul?

• publicat la: 30 septembrie 2019
Cât de sigur mai este Careiul?

La şedinţa ATOP de la Carei din data de 25 aprilie 2017 primarul din Foieni atrăgea atenția asupra distribuţiei  drogurilor în zona Carei. ..,,Noi avem în comună 16 camere de supraveghere  de ultimă tehnologie şi vom mai monta încă 4 în luna mai…dar vreau să fac o precizare! E  o mare problemă cu distribuţia drogurilor în această zonă a Careiului, să aveţi foarte mare grijă cu tineretul. Eu am informat, faceţi ceva!!,,

Existenţa problemei drogurilor în zona Carei a fost semnalată şi de primarul din Petreşti.

Numai cine nu dorește nu poate cumpăra astfel de substanțe la Carei. Mai nou au apărut etnobotanicele, cunoscute și sub denumirea de “droguri sintetice”… sunt droguri create în laboratoare folosind substanțe toxice în locul așa-ziselor ingrediente naturale. Datorită faptului că numărul drogurilor sintetice este în continuă creștere, consumatorilor de etnobotanice le este imposibil să știe ce anume conțin drogurile pe care le folosesc.

Este de notorietate decesul acelui tânăr găsit în zona fostei filaturii de bumbac din Carei sau al tânărului mire drogat și prins în Gara CFR sau al tinerilor care frecventează  un anumit club de la intrarea din Grădina Viilor și sunt consumatori de etnobotanice.

În zilele trecute am avut parte de  una din cele mai grave crime din istoria Careiului când doi elevi au omorât în bătaie un bărbat de 40 de ani și apoi au bravat fără să realizeze gravitatea faptei lor. Să nu care cumva să credeți că Inspectoratul de Poliție a oferit un comunicat oficial. Faptele grave trebuie ținute cât mai mult sub preș ca să nu dea rău la evaluări probabil.

Despre traficul cu țigări netimbrate nici nu mai aducem vorba pentru că este o activitate cotidiană ce se desfășoară în jurul pieței agroalimentare…la liber. Avem chiar 2 licee înconjurate de baruri deși legea interzice astfel de activtăți în preajma unităților de învățământ.

Cum să așteptăm să se ia măsuri de eradicare a contrabandei și a traficului de droguri când a fost mușamalizat până și cazul agentului în uniformă bătut de doi bărbați în fața barului de peste drum de piața de alimente?

Se vorbește despre Caracal, despre mitici și se desconsideră tot ce este înafara Transilvaniei  dar la Carei , pe lângă contrabanda la liber, pe artera principală calea Mihai Viteazu, se practică la liber prostituția. Grupurile de tinere stau în dreptul magazinului Unicarm, în cartierul din spate și de-a lungul străzii amintite spre disperarea locuitorilor care nu mai știu cum să facă să scape de mizeria  ce rămâne de peste noapte. Degeaba au făcut tabele prin care luau atitudine pentru că niciun consilier județean dintre cei la care au apelat  nu a fost dispus să le primească pentru a le înregistra la autoritatea competentă.

Careiul a devenit un oraș izolat în care nimeni nu are curajul să intervină.  Dictatura  instaurată aici nu este deranjată nici de presă nici de autoritățile care ar trebui să își îndeplinească sarcinile de serviciu.

Furturile din locuințe se înmulțesc iar cel de pe strada Traian din noaptea de 19 spre 20 iulie este și acum  tărăgănat deși autorii au fost surprinși de camerele video din vecini. De fapt si sugestia agenților de poliție în cazul furturilor reclamate de persoane cu posibilități este ,, mai bine vă puneți camere video,,.

Păcat că acele camere video montate pe domeniul public în folsul careianului sunt exploatate doar în funcție de interesul dictatorilor care au acaparat orașul nostru. Prea puțin pentru cetățenii de rând și mereu în folosul grupului de interes. Cazul panglicilor de la grupul statuar Otilia Marchiș-Ady Endre este deosebit de elocvent.

Ni se spune mereu cât de eficiente sunt camerele de supraveghere video dar încă niciuna  nu a surprins activitățile de contrabandă, rețeua de prostituție sau profanarea monumentelor românești.

Buletin de Carei

comentarii

de Ionel la 30 septembrie 2019 - 18:12

Siguranta!!!Am uitat-o de mult in Carei.Mafia trebuie căutat la Poliția Carei.Atata timp cat Poliția.Carei este condus de mafie si mafiot in Carei se vor musamaliza toate.
Dar sper ca copilu sa aiba încă 2 telejurnale.
Poliția.Carei este rusinea MAI
Alo Bucuresti aici unde se agață harta in cui pute Nu se simte!?

de Gica la 30 septembrie 2019 - 18:31

Polițiști mafioți împreună cu bișnițari si interlopi au primit si blocurile ANL din Carei.
Sa stati in fata blocului sa vedeti cine intră în bloc si vedeti proprietarii!!
Jos Mafia
Si la Carei avem nevoie de un Cumpanasu

de biberach la 30 septembrie 2019 - 19:58

Cumpana sul nu are nici bacul dat si nu avem nevoie la carei de oameni ca el

Lasati un comentariu