Un tânăr român a devenit celebru la Berlin după ce a lansat moda ochelarilor de carton

• publicat la: 13 august 2010
Un tânăr român a devenit celebru la Berlin după ce a lansat moda ochelarilor de carton

Un tânăr de origine română a pornit o afacere inedită cu ochelari de carton, care a generat o modă în rândul berlinezilor ce vor să arate “hot”.

Un tânăr de origine română, Cantemir Gheorghiu, a devenit cunoscut peste noapte în Berlin datorită unui produs pe care l-a “inventat” pentru a-i face pe oameni să arate “hot”, ochelarii din carton – Die Pappbrille, scrie Deutsche Welle.

Cantemir Gheorghiu este tânărul care a inventat ochelarii Die Pappbrille pentru care germanii au început să-l caute peste tot pentru a-şi procura o pereche: “De ceva timp, toţi îi vânează, pentru că te fac să arăţi «hot»“, spune Cantemir Gheorghiu.

Te fac fericit instantaneu şi se află oficial la mare concurenţă cu cei «adevăraţi». Îi vezi pe stradă, în cluburi, la petreceri, în presă şi, mai nou, au şi fan club pe Facebook. Acesta este produsul-minune, de care nu prea are nimeni nevoie, dar pe care toată lumea vrea cu disperare să-l cumpere“, notează Deutsche Welle, într-un material intitulat “Berlinezii sunt dependenţi. Românul Cante – viitor milionar din carton“.

Tânărul inventator s-a născut la Bucureşti, dar trăieşte în Germania încă din copilărie. Băiatul, care a studiat design grafic, a povestit în româneşte cum i-a venit ideea acestei inedite afaceri. O pereche de ochelari construită din carton reciclabil, fără lentile, şi în fond, fără vreun alt rost decât cel al modei.

Cantemir povesteşte cum a impresionat o fată la prima sa ieşire cu ochelarii din carton la ochi: “Am tăiat unul din carton şi am fost într-un club cu muzică  electronică. Era o fată la bar, care era aaa… fashion design student. Şi a zis: «Uaaa, ce ochelari mişto!» Şi mi-a propus să-mi dea cocktail-ul pe gratis pentru ochelarii mei”, a spus amuzat Cantemir.

Ochelarii “cool” conferă şi un aer vintage, din anii ’60-’70 şi au un efect placebo, este de părere Cantemir.

Am zis că, dacă şi designerii sunt atât de înnebuniţi după ochelari şi fetele mor după ei, atunci le-am povestit prietenilor mei şi am început să-i perfecţionez. Avem contacte şi la printing houses, cum se zice… tipografii.”

“Am zis, hai să facem, cu un prieten, o ştanţă, o formă pe care o poţi tăia din carton. N-a fost foarte scumpă şi ne-a venit ideea să folosim material reciclabil, tot felul de cartoane, pe care până şi la printing house le aruncă. Am avut motive diferite şi am zis, hai să facem şi un site“, a explicat Cantemir Gheorghiu.

Tânărul îi împresionează pe alţi tineri berlinezi cu ochelarii săi de care nu se mai desparte atunci când merge în cluburi.

Nu mă mai duc la petreceri sau în baruri fără ochelari. Pentru că aşa îmi finanţez toată seara“, povesteşte tânărul.

Nu îţi trebuie mulţi bani pentru o afacere dacă eşti “smart”

Băiatul consideră că este deajuns să fii deştept ca să poţi începe o afacere, fără să ai nevoie de foarte mulţi bani.

Mark este partenerul meu, care a făcut shop-ul online. Eu fac modelele şi el se ocupă de site. Au venit mii de comenzi pentru petreceri, pentru pieţe şi tot felul de evenimente. Apoi a început să vină presa şi am apărut în ziare. La televizor nu mai ştiu, că nu mă uit, dar am fost în tot felul de ziare mari în Berlin şi în Germania. Şi acum mă bucur, da, că o să apar şi în România“, a mărturisit Cantemir Gheorghiu pentru Deutsche Welle.

În funcţie de materialele pe care le foloseşte la confecţionarea ochelarilor, preţurile acestora variază de la 90 de cenţi la 4 euro.

Există modele de la 90 de cenţi, dar alea sunt din material reciclabil, şi unele până la 3,50 euro sau 4 euro, depinde ce materiale am folosit: tot felul de Textilien… adică textile, unele tăiate din jeans, din piele, cu pietre lucioase, tot felul de minuni. Dar baza e tot timpul din carton reciclat“, a explicat tânărul.

În numai şase săptămâni, ochelarii din carton ai lui Cantemir au creat un fel de manie la Berlin, mai scrie Deutsche Welle. De asemenea, încântat de amploarea neaşteptată pe care a luat-o afacerea sa, Cantemir Gheorghiu vrea să-şi extindă producţia de ochelari de carton şi în străinătate.

Adevarul

Lasati un comentariu