Afacerea medicamentelor

• publicat la: 24 februarie 2011
Afacerea   medicamentelor

Când medicul prescrie un medicament compensat nu-l prescrie sub denumirea comercială ci sub denumirea comună internaţională.   Puţini pacienţi ştiu că, de cele mai multe ori, sunt mai multe medicamente care conţin substanţa activă recomandată de medic.

Atunci când merg la farmacie ca să-şi ridice medicamentele, farmacistul le oferă de obicei, cel mai scump medicament din listele cu medicamente compensate.

Exemplu 1:

Dacă medicul prescrie INDAPAMIDUM 1.5mg (Denumirea comună internaţională), farmacistul ii va oferi, de obicei, pacientului, medicamentul TERTENSIF 1.5mg, produs in FRANTA, care costă 21 lei/30 de bucăţi. Aproape niciodată nu-i va oferi medicamentul INDAPAMIDA MYLAN 1.5mg, produs tot in FRANTA, medicament echivalent cu TERTENSIF 1.5mg, dar care costă 13 lei/30 de bucăţi.

Exemplul 2:

Dacă medicul prescrie BISOPROLOLUM 5mg (Denumirea comună internaţională), farmacistul ii va oferi, de cele mai multe ori, pacientului medicamentul BISOGRAMA, produs in GERMANIA , care costă 18 de lei/30 de bucăţi. Aproape niciodată nu-i va oferi medicamentul CONCOR COR, produs tot in GERMANIA , medicament echivalent cu BISOGRAMA ,dar care costă 14 lei/30 de bucăţi.

Exemple ca acestea pot fi date pentru aproape toate medicamentele din listele de medicamente compensate.

Asta se intâmplă pentru că de mai mult timp şi medicamentele au devenit o afacere profitabilă. Statului nu-i pasă pentru că el decontează acceaşi sumă pentru oricare medicament din lista de compensate.

MEDICAMENTECOMPENSATE.RO permite pacientului să se informeze şi să aleagă in cunoştinţă de cauză.

Nu mai permiteţi ca unii să profite  pe seama  lipsei de informare.

redactia

comentarii

de daciafan la 24 februarie 2011 - 22:57

:)no comment

Lasati un comentariu